En stor motstandskamp i lite format

«Resistance: Retribution» på PSP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET HAR tradisjonelt vært temmelig kronglete å spille skytespill på PSP, først og fremst fordi maskinen ikke har to styrepinner slik vi er blitt vant til på de større konsollene.

Dette gjør det vanskelig å sikte raskt nok, noe som ikke er så heldig i en sjanger der det gjelder å skyte før du selv blir skutt.

I «RESISTANCE: RETRIBUTION» har utviklerne løst dette på en måte som overraskende nok fungerer helt fint.
Siktet låser seg til fienden straks du med piltastene har sørget for at han er i fokus på skjermen — og dermed er det bare å plaffe løs med ditt foretrukne våpen.

Slik sett er ikke den håndholdte versjonen av PS3-spillserien en like ferdighetsbasert øvelse som «storebrødrene», men actionsverdien går heldigvis ikke ned av den grunn.

AKKURAT SOM I de større versjonene av spillet er også her jorda under angrep fra den utenomjordiske Chimera-rasen.
Kampen finner sted i det alternative 50-tallet der 2. verdenskrig aldri fant sted, og vi møter hovedpersonen James Grayson idet han i siste liten unngår å bli henrettet, for i stedet bli overlatt til den franske motstandsgruppen for å bistå dem.
Grayson ble fengslet etter at han for å hevne brorens død deserterte og la ut på en personlig vendetta mot chimeraene, en god nok referanse i motstandskampen.

SONY HAR VARLSET et lenge etterventet opprustning på PSP-spillfronten, og «Resistance: Revolution» er et kjærkomment friskt pust i en spillmaskin som fortjener bedre.
Den underholdende enspillerdelen, sammen med en omfattende flerspillerdel, gjør spillet til et klart kjøp for actiontørste PSP-eiere — ikke at det er så mye annet å velge mellom.

KORT OPPSUMMERT:

PLUSS: Et gledelig actiontilskudd til en tynnslitt PSP-portefølje, med en god flerspillerdel på kjøpet.

MINUS: Ikke den aller største utfordringen, fortsatt et savn med to analoge stikker på PSP.

En stor motstandskamp i lite format

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer