- En stor seier

Carl I. Hagen er fornøyd med at NRK og ekssvigersønnen ble felt i PFU.

FORNØYD: Carl I. Hagen er glad for at NRK ble felt i PFU for programmet «Jentene på Toten». Foto:  Mette Møller/Dagbladet
FORNØYD: Carl I. Hagen er glad for at NRK ble felt i PFU for programmet «Jentene på Toten». Foto: Mette Møller/DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Jeg ser på det som en stor seier. Både min datter og jeg gjorde det vi kunne for å stoppe innholdet i programmet som kunne identifisere barna, sier Hagen til Dagbladet.

Felt i PFU Den tidligere Frp-formannen reagerte sterkt på at hans tidligere svigersønn, som nå går under navnet Lise Lindalen, opptrådte med fult navn da han var med i tv-serien «Jentene på Toten». Den prisbelønte NRK-serien handler om 12 transpersoner, blant dem Hagens ekssvvigersønn som har fire barn med Hagens datter Camilla.

NRK ble i dag felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å ha brutt god presseskikk og skapt en unødig «belastning for barna».

I forkant av programmet så Carl I. Hagen og datteren seg nødt til å reise rundt på barnas skoler for å orientere medelevene om programmet.  

- Jeg har registrert at min tidligere svigersønn har uttalt at det ikke oppsto problemer knyttet til programmet. Det var fordi vi hadde avverget det ved å gjør alle oppmerksomme på hva som kom til å bli vist, sier Hagen.  

Til angrep på ekssvigersønnen I en kronikk i Aftenposten gikk Frp-nestoren til angrep på sin tidligere svigersønn som han mente hadde et «overordnet ansvar for å fortelle min datter om sin legning da deres forhold begynte å bli alvorlig».  

PFU konkluderte i dag med at Aftenposten hadde opptrådt kritikkverdig da de trykket kronikken.  

- Jeg aksepterer det, men stiller meg samtidig spørrende til det. Kronikken var et resultat av at NRK ikke tok hensyn til våre innsigelser mot programmet. Både familien og barna følte seg feil framstilt i det offentlige rom, sier Hagen.  

Om forholdet til sin tidligere svigersønn har han følgende kommentar:

- Vi har ikke noe forhold.