Anmeldelse: «Petter uteligger, idretten skaper sjanser»

En strålende TV-idé

Hovedpersonene i den nye «Petter Uteligger»-sesongen er enkle å heie på og bli glad i.

IDRETT: Årets «Petter Uteligger»-serie handler om mennesker som forsøker å få en bedre hverdag ved hjelp av idrett. Klipp: TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Idretten skaper sjanser», undertittelen på den nye «Petter Uteligger»-sesongen, er hentet fra et nokså nytt tilbud til rusavhengige og folk med psykiske problemer. Målet er at idretten skal gi faste rammer, fellesskap og ikke minst mestringsfølelse til mennesker som har sårt behov for alt dette, og tv-serien viser til de grader at dette er en strålende idé.

Så er det også en strålende idé å lage tv av det. Det er jo en no-brainer, egentlig: Idretten gir et perfekt sammenligningsgrunnlag for å vise hvor hardt det er å dra seg selv opp av grøfta, når du har sunket skikkelig dypt ned i gjørma. Foruten gode støttespillere og lagfølelse, krever det enorm viljestyrke, motivasjon og utholdenhet - en idrettsprestasjon, rett og slett.

Men det er én klar forskjell: Rusavhengige konkurrerer bare mot seg selv.

Går de på trynet, så er de ikke ute av spillet. Det er bare børste av seg og prøve igjen. Som en av deltakerne sier i tv-serien: «Det skulle være for jævlig om jeg ga opp bare fordi jeg kjøpte meg noen piller på byen.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer