Du leser nå Dagbladet Pluss

- En stund underviste jeg for prester om formidlingsevne

Men behovet var så stort at Svein Tindberg (60) måtte slutte.

EKSTREMTEATER:  - Det er god trening å stå 2,5 timer alene på scenen. Men jeg får også mye energi tilbake når jeg ser at det funker, sier Svein Tindberg som nå er tilbake på Det Norske Teatret med monologen «Abrahams barn» Foto: AGNETE BRUN
EKSTREMTEATER: - Det er god trening å stå 2,5 timer alene på scenen. Men jeg får også mye energi tilbake når jeg ser at det funker, sier Svein Tindberg som nå er tilbake på Det Norske Teatret med monologen «Abrahams barn» Foto: AGNETE BRUNVis mer

(Dagbladet): Det skulle være en smal, sær greie for de få. Da skuespiller Svein Tindberg foreslo å lage en teatermonolog av Evangeliet etter Markus, så han for seg fire-fem forestillinger på en liten scene. Som han skulle bli overrumplet!

Det ble lange billettkøer ned gata, både for «Markusevangeliet» (1995-96), «Apostlenes gjerninger (2000) og «Abrahams barn» (2011-13), som nå settes opp igjen på Det Norske Teatret.

Hver forestilling er spilt mer enn 200 ganger.

Det som var tenkt smått og sært, står i dag som påler i teaterhistorien.

Monologene til Svein Tindberg og regissør Kjetil Bang-Hansen har opphevet teaterets tyngdekraft og endret underholdningsverdenens fysiske lover.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.