LEDER

En stygg mistanke

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Arbeidsminister Robert Eriksson trekker regjeringens omstridte forslag om å doble inntektsgrensen for sykelønn. Det ville vært klokt om det skyldtes at regjeringen har tatt til seg den massive kritikken både fra et flertall i Stortinget og partene i arbeidslivet, men Eriksson fastholder at han synes det er en god idé og et nødvendig grep for å få uføre ut i jobb. Han ble likevel tvunget til retrett etter at selv arbeidsgiverne i NHO slo fast at forslaget var et brudd med IA-avtalen, som krever drøftelser mellom partene om endringer i sykelønnsordningen. Eriksson på sin side mente at det bare var snakk om en mindre teknisk justering.

I likhet med flere andre uføreendringer i neste års statsbudsjett, betyr det lite i kroner og øre for statskassa. For uføre som rammes kan det få dramatiske konsekvenser for livsoppholdet, noe flere har fortalt om i åpne brev til regjeringen den siste tida. Svarene har vært klare nok, i den forstand at Erna Solberg er hellig overbevist om at uførereformen, som i sin tid ble lagt fram av den forrige regjeringen, vil tvinge uføre ut i arbeidslivet. Derfor har denne regjeringen også kuttet i barnetillegget for uføre, et kutt som rammer familier som allerede har det trangt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer