DEBATT

En styrket arbeidslinje

Det handler om å gjøre en ordning fra å være et hinder, til ikke lenger å være et hinder for å prøve seg i arbeid.

KINKIG: Kan barnetillegget gjøre det økonomisk bedre å være aleneforsørger på uføretrygd enn å være en aleneforsørger som jobber i SFO eller i kassen på en butikk? spør Heggelund.
KINKIG: Kan barnetillegget gjøre det økonomisk bedre å være aleneforsørger på uføretrygd enn å være en aleneforsørger som jobber i SFO eller i kassen på en butikk? spør Heggelund. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Et sivilisert samfunn er et samfunn der vi gir hverandre frihet og tillit, samtidig som vi tar vare på de som trenger bistand fra storfellesskapet. Derfor har vi et godt utbygd velferdssystem i Norge. Det skal gi støtte til dem som har blitt syke, og hjelp til dem som etter hvert ønsker seg tilbake til arbeidslivet.

Det er ingenting i regjeringens politikk som endrer på det. Tvert imot. Vi senker terskelen for å komme tilbake til arbeid, samtidig som vi bevarer et av verdens beste velferdssystemer.

Dagbladets forutsigbare samfunnsanalyse har preget både kommentarartikler og lederartikler den siste tiden. En anonym lederskribent skrev den 13. oktober at regjeringen «(…) er i ferd med å si opp samfunnskontrakten fellesskapet har bygget på.» Det er en påstand uten hold.

Når man diskuterer trygdesystemet er det mange tanker man skal ha i hodet samtidig. Alle er viktige:

· Den første er at det skal gå an å leve av trygden sin. Noen er rett og slett for syke til å jobbe. Man skal fortsatt kunne leve et verdig liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer