DEBATT

Marit Arnstads innlegg i Stortinget:

En svekket statsminister

Det hadde ikke vært mulig å ha en beredskapsminister hvor det er skapt usikkerhet om hun kunne ha taklet en krisesituasjon for landet.

MØTTE PRESSEN: Marit Arnstad kommenterte Sylvi Listhaugs avgang under møte i Stortinget. Hun har vært blant dem som tydeligst har kritisert Sylvi Listhaug den siste uka. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi har stått i en svært tilspisset situasjon i Stortinget. Det er ingen andre enn justisministeren selv som har skapt den situasjonen som oppsto. Først ved å publisere et usant og tendensiøst budskap. Deretter ved å nekte å ta inn over seg at det var galt. Og til slutt ved ikke å greie å ta ansvar i Stortinget med en klar og uforbeholden unnskyldning fra starten av.

Det var lenge et åpent og ubesvart spørsmål om statsråden bevisst og kalkulert la ut innlegget og visste at det ville bidra til konflikt og splittelse. Men jeg må si hennes innlegg på Facebook i dag om sin egen avgang bekrefter i og for seg at så var tilfelle. Hun mente åpenbart ingenting med retretten i Stortinget sist uke. Der viser Sylvi Listhaug fram for alle at hun ikke skjønte alvoret i sin konstitusjonelle rolle som justisminister.

For Senterpartiet er det særlig to sider ved denne saken som har vært alvorlig. Det første gjelder rollen som justisminister.

Som statsråd var Sylvi Listhaug ansvarlig for samfunnssikkerhet og beredskap, kriminalitetsbekjempelse og kriminalomsorg, asyl- og innvandring, domstoler og lovarbeid. Med andre ord: helt kritiske samfunnsfunksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer