En svipptur til Helvete

«Dante's Inferno» er en kort, uhyggelig opplevelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||SNAKKER OM ambisiøst prosjekt. Visceral Games, utvikleren av 2008s store overraskelse «Dead Space», har her gjort et oppriktig forsøk på å spillmatisere Dante Alighieris episke 1300-tallsdikt «Den guddommelige komedie».

I samme prosess er det gjort et åpenbart plagiat på en annen spillseries episke gameplay, hvis navn jeg prøver å holde meg for god til å påpeke (hvis du vil ha et lite indikat kan du jo sjekke ut videoen på toppen av denne anmeldelsen).

Her er dessverre ikke tid til å repetere hele diktets innhold. I spillets versjon derimot, er Dantes betrodde Beatrice kidnappet av fanden selv, og årsaken visstnok Dantes egen.

SPILLETS DANTE ER en tempelridder som kan hende har overgått både sitt personlige og profesjonelle mandat i Jerusalem. Han legger på flekkings etter djevelen og den anklagende Beatrice ned i dødsriket hvor han får hjelp av poeten Vergil.

Vergil, Dantes skybert, kommer med pompøst preik og velmenende råd på reisen ned helvetes ni sirkler. Fra limbo faller du ned til forlystelse, forslukenhet, grådighet, sinne, kjetteri, vold, svindel, og forræderi, for til niende og sist danse rundt med den falne engelen Lucifer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer