- En sykdom

Hollywood-legende med klar mening om Cruises kjærlighetserklæringer.

(Dagbladet.no): Lauren Bacall legger ikke fingrene imellom i siste utgave av Time magazine. Den 80-årige skuespiller-legenden har lite til overs for de siste utbruddene til Tom Cruise.

- Oppførselen hans er sjokkerende. Det er upassende, vulgært og helt uakseptabelt å bruke privatlivet sitt for å selge noe kommersielt. Jeg mener at det er en slags sykdom, sier Bacall som er aktuell i forbindelse med en kavalkade av hennes gamle filmklassikere.

Tv-oppstyr

I forbindelse med lanseringen av «Klodenes kamp» fikk Cruise pr på en rekke merkelige stunts. Alt fra å oppføre seg som en nyforelsket fjortis hos Oprah Winfrey til å påberope seg psykiatriekspertise. Følelsesutbruddene førte selvsagt til gratis ekstra-pr for Cruise og filmen.

- Når du snakker om en stor skuespiller, så snakker du ikke om Tom Cruise, fastslår 80-åringen tørt.

Bryllup i august

Hun ville gjerne hatt seg frabedt Cruises åpenlyse flørting med forloveden Katie Holmes. Han fridde til henne ved Eiffeltårnet i juni, og ifølge nyhetstjenesten Ananova gifter de seg i august i scientologibevegelsens hovedkvarter i Los Angeles.

Bacall har også uttalt seg syrlig om Cruise-eks Nicole Kidman som hun spilte sammen med i filmen «Birth». Under et intervju henviste en journalist til Kidman som en legende, noe som raskt ble avvist av den aldrende Hollywood-divaen:

IKKE IMPONERT: Lauren Bacall er ikke alltid like begeistret for sine yngre skuespiller-kollegaer. Her promoterer hun "Birth" sammen med Nicole Kidman og regissøren i september 2004. Foto: SCANPIX/EPA
IKKE IMPONERT: Lauren Bacall er ikke alltid like begeistret for sine yngre skuespiller-kollegaer. Her promoterer hun "Birth" sammen med Nicole Kidman og regissøren i september 2004. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

- Hun er ingen legende. Hun kan ikke være det i sin alder, hva nå enn den er. Man må være eldre.

• Flere artikler om Tom Cruise

SINNATAGGEN: Det var under det amerikanske tv-programmet The Today Show at Cruise ble sinna på programleder Matt Lauer, og sa noen påståtte sannhetsord om psykiatri.
<B>FJORTIS-FORELSKET: Tom Cruise og hans unge kjæreste, Katie Holmes, er blant de mest omtalte parene i Hollywood i sommer.