KOMMENTARER

En synlig entusiast til Nasjonalmuseet

Karen Hindsbo er rett dame til rett tid.

NY DIREKTØR: Karin Hindsbo ble presentert som ny direktør ved Nasjonalmuseet mandag. Hun begynner i det seks år lange åremålet 1. juni.
NY DIREKTØR: Karin Hindsbo ble presentert som ny direktør ved Nasjonalmuseet mandag. Hun begynner i det seks år lange åremålet 1. juni. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Da var det ingen skinnprosess likevel, slik mange mistenkte utlysningen av direktørstillingen ved Nasjonalmuseet for å være. Det har tilsynelatende ligget i kortene, fra det tidspunktet da tidligere styreleder Svein Aaser sendte ut en pressemelding om utlysningen i fjor, at nåværende direktør Audun Eckhoff skulle få fornyet tillit. Slik gikk det altså ikke.

Nytt styre tiltrådte 1. januar i år under ledelse av Linda Bernander Silseth, og har åpenbart villet ha en annen leder enn Eckhoff som har sittet i stillingen i åtte år. Audun Eckhoff har vært en sentral figur i prosessen som har medført at et nytt Nasjonalmuseum skal stå klart på Vestbanetomta i Oslo i 2020. Mange mener at det hadde vært naturlig at han fikk styre flyttingen helt i havn. Men Audun Eckhoff kan være et offer for sin egen lojalitet. Han har ligget lavt i terrenget i stridsspørsmål, blant annet om bevaring av det gamle Nasjonalgalleriet som visningssted for billedkunst. Hans taushet har vært tolket som passivitet.

Derfor vil de deler av kunstmiljøet som ønsker seg futt og fres og høylytt begeistring mene at den nye direktøren, Karen Hindsbo, er rett dame på rett sted – og til rett tid. 42-årige Hindsbo er dansk, med solid akademisk kunstkompetanse og ledererfaring fra både Sørlandske Kunstmuseum i Kristiansand og KODE i Bergen. I Bergen har hun vært en ubetinget suksess, museene i KODE-paraplyen hadde tidenes besøksrekord i fjor. Men jeg vil tro at Hindsbo har imponert styret fordi hun er så synlig i terrenget. Det er ingen tilbaketrukket parnassleder vi her snakker om; det dreier seg om en entusiast som ikke er redd for å bruse med fjærene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer