DEBATT

En takk til ildsjelene på sletta

Verdens største fotballturnering ikke hadde vært mulig uten alle de frivillige som legger igjen nærmere 45 000 dugnadstimer på sletta midt i sommerferien år etter år.

NORWAY CUP: Søndag gikk avspark i verdens største fotballturnering på Ekerbergsletta i Oslo. Det hadde ikke vært mulig uten titusenvis av dugnadstimer, skriver Guri Melby og Hallstein Bjercke. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NORWAY CUP: Søndag gikk avspark i verdens største fotballturnering på Ekerbergsletta i Oslo. Det hadde ikke vært mulig uten titusenvis av dugnadstimer, skriver Guri Melby og Hallstein Bjercke. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager arrangeres Norway Cup for 43. gang på Ekebergsletta. I løpet av uka skal til sammen 32 000 barn og unge spille over 4200 kamper fordelt på 80 baner. Akkurat hvor mange vafler som skal stekes, fotballag som skal fraktes, og baller som skal pumpes, vet vi ikke. Men vi vet at verdens største fotballturnering ikke hadde vært mulig å gjennomføre hvis det ikke var for alle de frivillige som legger igjen nærmere 45 000 dugnadstimer på sletta midt i sommerferien år etter år.

Norge er på verdenstoppen i frivillig innsats. I 2014 ble det utført 13 000 årsverk frivillig arbeid i Oslo, noe som tilsvarer 22 millioner innsatstimer og en verdiskapning på om lag 7 mrd. kroner. Dette viser at frivillig sektor i Oslo er svært omfangsrik og betydningsfull. Hver dag er byens innbyggere i alle aldrer og med ulike bakgrunner og forutsetninger engasjert i forskjellige former for frivillig aktivitet: Besøksvenner treffer ensomme, trenere stiller på fotballtrening og korpsforeldre baker kake til helgas lotteri. Noen arrangerer hytteturer, konserter eller politiske møter, mens andre har vakt på asylmottak eller er natteravnene som passer på at byens borgere kan gå trygt hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.