Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En tapper moldvarp

Uskyldig animasjon for de aller minste.

FILM: Skulle også de aller minste våge seg på kino i jula, er dette definitivt filmen. Helten er den ikke så veldig tapre moldvarpen Furi, som tar seg kraftig sammen når drømmepiken Linda og alle de andre moldvarpene i skogen blir fanget av de skumle menneskene.

«Furi og den magiske skogen» har litt «101 dalmatinere» over seg, mest fordi den slemme damen har et umettelig behov for pelskåper, og nå som mink er ut har kanskje moldvarpskinn noe for seg for den velkledde kvinnen? Bedre er det ikke at mannen hennes har utstopping som hobby, og det eneste dyret han mangler, er nettopp en moldvarp.

Furi opplever en enestående solidaritet fra sine medskapninger - en flokk mus, en katt og en ildflue - de stiller opp og prøver å befri de innburede små pelsdottene. Samtidig gjør en insektsverm et voldsomt forsøk på å knuse menneskeheten slik de kjenner den (altså den slemme damen og hennes mann), og de roter seg selvsagt opp i Furis frigjøringstokt.

Vi har her å gjøre med en forholdsvis uskyldig animasjonsfilm, som muligens kan forårsake høy puls hos de helt små. Dessverre skrider den veldig langsomt fram, barn som er vant til action fra «De utrolige» vil kjede seg grundig innimellom. Men animasjonen er fin, spesielt er de snakkende trærne vellykkede, og foreldre som vil la småtasser debutere i kinosalen denne romjula, kan absolutt bruke denne filmen som prøveklut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media