En teaterdiva takker av

Bab Christensen (69) gir seg som skuespiller etter femti år, med kjemperollen som Maria Callas på Det Norske Teatret. Men livet går videre selv om hun nå blir pensjonist. Hennes mor, Gerda Ring, er i sitt hundreogniende år!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BLIR PENSJONIST: Bab Christensen har vært en vital del av norsk teater i femti år. Når teppet går ned for siste forestilling av «Meisterklassen», går Bab av scenen som fast skuespiller for siste gang.

Bab er litt nervøs. Prøvene på «Meisterklassen» er i gang, og stykket begynner å ta form før premieren 23. januar.

- Det var med blandede følelser jeg takket ja til rollen. Jeg lurte på om det var for pretensiøst eller om jeg var for gammel. Men så fikk jeg høre at flere andre skuespillere var ute etter rollen. «Kan de, så kan jeg,» tenkte jeg da. Med mørk parykk og masse sminke blir Bab forbausende lik den store operastjernen hun skal spille i «Meisterklassen».

- Callas døde bare 53 år gammel, men alle som spiller denne rollen er mye eldre. Kanskje det trengs mye erfaring for å gi liv til den store kunstneren Callas var.

Strålende kritikker

Bab debuterte på Nationaltheatret 20 år gammel i stykket «Ung rett». Da var hun elev ved teatrets skuepillerutdanning.

- Men det regnes vel egentlig ikke som noen debut. Gjennombruddet kom da jeg spilte Julie i «Romeo og Julie» på Den Nationale Scene i Bergen i 1951, sier Bab selv. Georg Løkkeberg var Romeo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer