En tegneserie for tøffinger

Tor Ærligs barnebok passer ikke for de yngste og skjøreste.

Høyt og lavt: Fortellingene i Mr. Mystisk suser av gårde og river  leseren med seg. Illustrasjon fra boka
Høyt og lavt: Fortellingene i Mr. Mystisk suser av gårde og river leseren med seg. Illustrasjon fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Levende hus som spiser barn, hvileløse sjeler og en flygende hollender. I Tor Ærligs (Tor Erling Naas) barnetegneserie er det ingen mangel på action eller tvilsomme typer. Det flommer nærmest over av dem.

Mystisk stemning Boken inneholder tre historier, som er på rundt tjuefem sider hver. De er enkeltstående, men den  skumle og for Ærlig så typiske mystiske stemningen er felles for dem alle.

Dette viste han også godt i fjorårets ungdomstegneserie «Apefjes» hvor Sigbjørn Lilleeng sto for tegningene. Ærlig for barn er altså (heldigvis!) ikke så annerledes enn Ærlig for voksne. Flere av de dyreaktige karakterene som dukker opp har han også tegnet før, for eksempel i «Mare Frigoris» fra 2009.

  Full fart Ærlig bruker sjelden mye tid på unødvendige ruter og replikker, noen ganger synes jeg derfor det går i kjappeste laget, det kan være litt vanskelig å henge med i svingene fra side til side.

Hadde han gitt de oppfinnsomme ideene sine litt mer plass hadde de trådt tydeligere fram. Men på en annen side er barnebøker til for å leses mange ganger, og det innbyr Ærligs mystiske historier til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer