En tegneserie verdt 2,7 millioner kroner

Sjelden «Batman»-tegneserie funnet.

(Dagbladet.no): Superheltserier er ikke noe nytt fenomen. Supermann ble for eksempel unnfanget i 1932, mens Batman - eller Lynvingen som noen fortsatt kaller ham, fulgte etter i 1939.

Tegneserieheftene fra den tiden er ikke bare sjeldne, men også temmelig dyre. Derfor er det ikke overraskende at et nylig oppdaget eksemplar av «Detective Comics» nummer 27 - der Batman dukket opp for første gang - nå kan oppnå rekordpris.

Tegneserien ble funnet av en lokal samler i Ellwood City i Pennsylvania i USA, og anslås å kunne nå en auksjonspris på over 2,7 millioner kroner, melder Sky News.

Kun ett tegneseriehefte kan ifølge Sky News regnes for å være mer verdt enn det nyoppdagede heftet, nemlig førsteutgaven av «Action Comics», der Supermann gjør sin første opptreden.

Samleren som kjøpte Batman-bladet, Todd McDevitt, anslår selv at det er verdt i underkant av 1,4 millioner.

- Det var den typiske historien om noen som ryddet opp i søppelet på loftet, fant et tegneseriehefte, og undret seg over om dette var et av disse heftene som var verdt mye penger, forteller McDevitt til lokalavisa Beaver County Times.

Finneren oppsøkte McDevitt, som eier fem tegneseriebutikker i Pittsburgh-regionen. Ifølge ham selv «spratt øynene nesten ut av hodet» da selgeren kom inn med heftet, som han straks kunne kjøpe ettersom han hadde samlet penger til nettopp slik en situasjon siden 1986.

- Jeg antar at jeg burde vært mer reservert, men jeg er ikke en spesielt god pokerspiller, sier McDevitt.

TEGNESERIEKUPP: Øynene poppet nesten ut av hodet på tegneseriesamleren Todd McDevitt da en kunde kom inn med et tilnærmet perfekt eksemplar av det første tegneserieheftet der Batman gjør sitt inntog. Foto: KEVIN LORENZI / AP / SCANPIX
TEGNESERIEKUPP: Øynene poppet nesten ut av hodet på tegneseriesamleren Todd McDevitt da en kunde kom inn med et tilnærmet perfekt eksemplar av det første tegneserieheftet der Batman gjør sitt inntog. Foto: KEVIN LORENZI / AP / SCANPIX Vis mer

Siden den spede starten før krigen har Batman vokst seg opp til å bli en av de mest kjente superheltene, med utallige tegneserier i forskjellige stiler, og flere mer eller mindre gode film- og tv-opptredener. Her er en favoritt fra filmen basert på tv-serien på 60-tallet, til glede for nye seere: