DEBATT

Debatt: Homoterapi

En terapi som gir depresjon og skam

Det eneste vi vet at konverteringsterapi bidrar til, er depresjon, skam og selvmord.

IMOT: Partileder Kjell Ingolf Ropstad i KrF er mot en utredning om et eventuelt forbud mot homoterapi, men saken er svært betent internt i stortingsgruppa, blant annet fordi den berører trosretten og forbønn. Her er han i debatt med Erna Solberg (H). Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
IMOT: Partileder Kjell Ingolf Ropstad i KrF er mot en utredning om et eventuelt forbud mot homoterapi, men saken er svært betent internt i stortingsgruppa, blant annet fordi den berører trosretten og forbønn. Her er han i debatt med Erna Solberg (H). Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Å elske er noe av det fineste som fins, og er ikke noe du skal kureres for. Det er heller ikke mulig å kurere. Men det finnes de som tror det. De finnes i noen religiøse miljøer. De finnes sikkert i andre miljøer også. Det er en praksis det er vanskelig å rette lyset mot, fordi det foregår bak lukkede dører. Det foregår i kretser hvor den frie, liberale verdensorden sees på som en trussel.

Det eneste vi vet at konverteringsterapi bidrar til, er depresjon, skam og selvmord.

Høyre, Venstre og Frp er enig om utredning av et lovforbud mot det man kort og konsist kan kalle «homoterapi». Jeg vil rose kulturminister Trine Skei Grande for å bestille utredningen. For meg og oss, er dette en seier, og jeg håper at så mange partier som mulig slutter seg til dette. Det ser det også ut til at de gjør.

En utredning er nødvendig for å finne fram til lovhjemler for et forbud. Konverteringsterapi er en praksis som sannsynligvis bryter med, og kan bryte med, flere ulike lovverk.

For meg handler konverteringsterapi ene og alene om psykiske overgrep. Overgrep fra maktpersoner i miljøer hvor skam og sosial kontroll er framtredende. Overgrep som først og fremst rammer unge mennesker i ei tid i livet hvor det å finne seg selv og hvem man er, er vanskelig nok i seg selv. Ordlyden er klar: dette skal lede til et forbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer