TRIPPEL TERROR: I en lugar på danskebåten angripes justisministeren av en terrorist. En gang, to ganger, tre ganger. Hvem som har hvilken rolle skifter. I midtsekvensen spiller Pål Rønning terroristen Ole, mens Hege Aga Edelsteen er sikkerhetsvakten Marit og Dar Salim har rollen som justisminister Abdel. Foto: Thor Brødreskift, Festspillene i Bergen
TRIPPEL TERROR: I en lugar på danskebåten angripes justisministeren av en terrorist. En gang, to ganger, tre ganger. Hvem som har hvilken rolle skifter. I midtsekvensen spiller Pål Rønning terroristen Ole, mens Hege Aga Edelsteen er sikkerhetsvakten Marit og Dar Salim har rollen som justisminister Abdel. Foto: Thor Brødreskift, Festspillene i BergenVis mer

En terrorist på lugaren

«Pearl of Scandinavia» er nøkternt, refererende teater om terrorens ulike ansikter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

TEATER: De heter Ole (Pål Rønning), Marit (Hege Aga Edelsteen) og Abdel (Dar Salim). En av dem er justisminister, en av dem er sikkerhetsvakt og en av dem er terrorist.

Hvem som er hva veksler gjennom forestillingen, slik at hver har hatt hver av funksjonene, når «Pearl of Scandinavia» ender.

Implisitt ligger en utfordring til publikum: Blir terror mer eller mindre legitimt ut fra motivet?

Forskyvninger

Scenografien, skapt av Even Børsum, er den samme forestillingen igjennom: En lugar på danskebåten, stilisert framstilt gjennom et skjelett av en struktur, vridd i ulike vinkler i de ulike situasjonene.

Enkelte personlige detaljer følger skikkelsene fra scenario til scenario: Marit er mor til 17 år gamle Linn. Ole er far til en babydatter. Abdel er troende muslim.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn