Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En tikkende latterbombe

Trond Høvik er han fyren som dukker opp i filmer og teaterstykker «overalt». Selv synes han at han har det gøy. Faktisk så gøy at han har problemer med å holde seg alvorlig på scenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg sliter med latteren, ja. Jeg begynner alltid å le, selv om jeg har spilt det samme stykket massevis av ganger. Da vi spilte sommerrevy i Bergen i fjor, var det spesielt én vits jeg syntes var så morsom. En eneste kveld klarte jeg å holde meg alvorlig. Det er fryktelig pinlig, skjønner du, sier Trond og understreker det hele med en særdeles smittende brumlelatter.

Damer med blått hår

Trond har hatt små roller i «Eggs», «Budbringeren» og «Mendel». I storfilmen «Barbara» har han sin første store rolle som Anneke von der Lippes fetter, en rolle han høstet gode kritikker for.

- Film er gøy, men det er kombinasjonen av film og teater som er så spennende. Jeg har alltid hatt teater som hobby, og kunne aldri tenke meg å forlate teatret for å drive med film på heltid. Det er det forresten ingen som kan i Norge - til det lages det for få filmer.

- Du har fått gode kritikker for rollene dine. Hva betyr kritikkene for en skuespiller?

- Det er selvfølgelig hyggelig med gode kritikker, men av og til kan det være en kunstnerisk seier med dårlige også. Noen ganger fungerer kritikken bare som en rettledning for gamle damer med blått hår. Ikke at det er noe å kimse av; de utgjør ofte 70 prosent av teaterpublikummet!

Trond er ansatt på Det Norske Teatret fram til neste år. Da skal han til Torshov-teatret. For tida jobber han intenst med stykket «Knivar i hjerter», som har premiere 30. oktober.

Eget kapittel

- Dette er et utrolig spennende stykke. Jeg spiller mot Hildegun Riise og Nils Sletta, og vi er forestiller tre utpregede arketyper.

Regissør er Jon Tomre, som tidligere har jobbet med friteater og undergrunnsteater.

- Jon er et kapittel for seg selv, helt ulik andre instruktører. Nå holder vi på med å komprimere stykket, for det er blitt altfor langt. Heldigvis har vi nesten to uker på oss.

Hele Norges coronakart