ELEFANTBØNN: Nyheten om at 90 elefanter denne uka ble funnet drept i Botswana opprører folk verden over. Med god grunn. Dette må ta slutt, NÅ! Foto: Mette Møller.
ELEFANTBØNN: Nyheten om at 90 elefanter denne uka ble funnet drept i Botswana opprører folk verden over. Med god grunn. Dette må ta slutt, NÅ! Foto: Mette Møller.Vis mer

En troløs bønn for alle verdens fineste og beste elefanter

Menneskeheten er elefantene i verdensrommet

Meninger

Er det lov å banne på trykk eller on line altså på nett? Eller er det barnslig og dumt? Er det lov å forbanne menneskeheten på trykk og andre steder som her?

Er det lov å be visse mennesker dra et visst varmt sted? Er det lov å håpe på at svenskene tar til vettet under valget søndag og ikke blir som tyskere i mellomkrigstida?

Er det lov å si at vi mennesker er noe av det verste som tenkes kan på denne kloden? Ja, det kan vi skrive.

Vi er den arten som er besatt av å ødelegge for våre etterkommere. Vi er her for å forsyne oss grådig, og så lar vi våre barn og barnebarns barn ta oppvasken som blir gedigen. Vi mennesker er klodenes tapere.

Vi er elefantene i verdensrommet.

Vi er historiens største skurker, vi som er født etter Krimkrigen. Hvorfor denne tiraden på en seinsommerdag i det hersens tørkeåret 2018?

Jo, det har seg nemlig slik at en stygg sak denne uka, en av mange faktisk, opprørte denne gamle skribent: 90 elefanter ble funnet døde i Botswana. Elephants Without Borders (Elefanter Uten Grenser) opplyser at alle de store dyrene hadde fått støttennene hogget av.

Elefantene ble brutalt tatt av dage nær et populært villmarksreservat i Okavango-deltaet. Det skal være cirka 135 000 elefanter i Botswana som er en av Afrikas største bestander.

Verdens naturvernunion opplyser om at antall afrikanske elefanter har falt med 111 000 til 415 000 det siste tiåret og at det blir skutt rundt 30 000 av krypskyttere hvert år. Drapene på planetens monumentale storheter skyldes grådighet selvsagt.

Elfenbein selges blant annet til det store svarte markedet i Asia der det nevnes kilopriser på 8400 kroner.

Er det lov å skrive at penger er satan? Elefanter Uten grenser opplyser videre om at elefantbestanden i Zambia og Angola nå er redusert til «nærmest lokal utryddelse» og det er derfor de ondeste av de onde, krypskytterne, nå er i Botswana.

Vi naive venstrevridde journalister i main stream fake news lurer på om det er mulig å stoppe dette ved at FN sender styrker til elefantområdene og hjelper menneskerheten til å gå ut av tiden uten en viss tapt ære?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.