STRIDENS KJERNE: Under ankomsten til Olavsvern og den langstrakte ubåtdokken ble besøkende møtt av to kvinner i fastfrosset positur, med et vannglass mellom seg. Vannet må her tolkes som stridens kjerne, omgivelsene tatt i betrakting. Foto: David Gonzáles
STRIDENS KJERNE: Under ankomsten til Olavsvern og den langstrakte ubåtdokken ble besøkende møtt av to kvinner i fastfrosset positur, med et vannglass mellom seg. Vannet må her tolkes som stridens kjerne, omgivelsene tatt i betrakting. Foto: David GonzálesVis mer

En ubåtbase i Nord-Norge ble en fest og et eventyr

Et lite Tromsø-galleri slapp til i en tidligere topphemmelig ubåtbase, og lagde storslått kunstprosjekt i en scenografi en Wagner-opera verdig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

For to uker siden ble denne spalten våt på beina i Lofoten. Vi ga ikke opp av den grunn. Allerede helga etter gikk vi lukt inn i kilometerlange tunneler, dypt inn i et fjell utenfor Tromsø, omsluttet av rått mørke og dyster gråstein.

Alt dette i kunstens tjeneste: fra internasjonal LIAF-kunstfestival i Svolvær til hemmelighetsfullt norsk-russisk kultursamarbeid på den nedlagte ubåtbasen Olavsvern. Visst ble vi slitne og kalde, men hva gjør vel det, når kunst og mystiske, majestetiske Nord-Norge går sammen om å lage fest og eventyr.

Denne gangen startet det på Kurant, et lite kunstnerdrevet galleri ved Tromsø havn. Der har Maria Danielsen og Camilla Fagerli brukt de siste månedene til planlegging av utstillingen, eller hendelsen, eller hva man skal kalle det, med den omstendelige tittelen «Nothing will grow together because nothing belongs together».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Kjøp tilgang til denne saken uten abonnement. Du belastes kun 39 kr.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn