- En ubeskrivelig følelse

Röyksopp fortsetter sin musikalske opptur og ble de store vinnerne under årets Spellemann-show, med to priser på baklomma. Nå satser de på USA.

TØNSBERG (Dagbladet): Svein Berge og Torbjørn Brundtland avkrefter alle rykter om at de er slitne og har mistet inspirasjonen til å lage musikk etter alt oppstyret rundt dem både i Norge og i utlandet det siste året.

- Det er ikke tilfelle. Vi har mest lyst til å lage musikk akkurat nå, vi, istedenfor å stå her og snakke med dere. Men denne typen «representasjon» følger med, sier gutta, som nå har solgt flere plater i Storbritannia enn Lene Marlin.

De fikk videoprisen under MTV Europe Awards, og vant også årets Spellemannpris for beste video. I tillegg ble de kåret til Årets Spellemenn.

- Jeg tror vi ble Årets Spellemenn fordi vi har satt Norge på det musikalske kartet, og det er en følelse som er helt ubeskrivelig, sier Brundtland.

Sporty parykk

Fjorårets Spellemann, Morten Abel, droppet å lese juryens begrunnelse da han overleverte det gjeve trofeet til Berge og Brundtland.

- Vi hadde sansen for Abels opptreden, vi, og syntes han hadde en sporty parykk, sa Röyksopp-gutta.

Til foreldrene

Prisene de mottar havner hos foreldrene, hevder de.

- De kan kanskje få pryde hundehuset, gliser Berge.

Og selv om de har opplevd å bli hyllet fra alle kanter, er de fortsatt ganske overbevist om at de har beholdt bakkekontakten.

- Vi er inne i en fase nå hvor vi kan lene oss litt tilbake i våre lyseblå saccosekker og bare oppleve. For oss er det ikke viktig at vi blir store, men at musikken vår når ut, i motsetning til de som stiller opp i for eksempel «Idol», uten at vi mener å kritisere dem. Det kan være hardt til tider, men når det går så bra som det gjør nå, så bør man egentlig bare smile, sier Berge.

Prisvinnerne

Viser


Odd Børretzen og Lars Martin Myhre «Kelner!»

Rock


Madrugada «Grit»

Metal


Satyricon «Volcano»

Hip-Hop


Paperboys «No Cure For Life»

Popsolist


Thomas Dybdahl «...That Great October Sound»

Popgruppe


Ephemera «Balloons And Champagne»

Elektronika


Salvatore «Tempo»

Årets Nykommer


Gåte «Jygri»

Åpen Klasse


Sidsel Endresen og Bugge Wesseltoft «Out Here, In There»

Jazz


Come Shine «Do Do That Voodoo»

Blues


Bjørn Berge «Illustrated Man»

Klassisk Musikk


Leif Ove Andsnes «Schubert/Pianosonate i A-Dur D959»

Samtidsmusikk


Frode Haltli «Looking On Darkness»

Folkemusikk/ Gammaldans


Øyonn Groven Myhren og Odd Nordstoga «Nivelkinn»

Danseorkester


Dænsebændet «Får Vi Lov?»

Barneplater


NRK Barn «UHU! Vol. 2»

Årets Låt


«Mysteriet Deg» Bjørn Eidsvåg og Lisa Nilsson

Årets Spellemann


Röyksopp
SPELLEMENN PÅ FEST: Torbjørn Brundtland og Svein Berge koste seg på nachspielet etter Spellemann-showet i går kveld, og var kveldens store vinnere med to priser. Men når neste plate kommer vil de ikke ut med.