En uendelig reise

Les månedens dikt i Diktkammeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Diktet, som er del av en større diktsyklus, er er skrevet av Geir Halnes, som sist ble månedens poet i desember i fjor.

- Når det gjelder syklusen, leser jeg selv diktene i sammenheng. For meg har det fungert bra å dele opp dikt i mer eller mindre selvstendige deldikt, som jeg synes at overlapper og refererer til hverandre. Jeg tror ellers jeg kan ha en trang til å lesse alt for mange meninger inn i ett dikt, forklarer Geir til Dagbladet.no.

Juryen valgte likevel å plukke ut en av delene fra diktet, og lese dette som et selvstendig dikt. Det fungerte så godt at det sågar ble månedens dikt for oktober.

Les diktet

«fortidd, fortalt»

universet ekspanderer

den som aldri når fram

når langt

du kaller hodet ditt for lonely planet

er attraksjoner, naturfenomener

rester av fremmede kulturer

også kvelder som dette

er et stempel i passet

Jurybegrunnelsen

Juryen har denne gongen funne fram ein del av ein lengre syklus, og vil fokusera spesielt på denne teksten. Igjen er det noko som er vanskelege å gripa i ein prosakommentar, som fascinerer oss. Teksten har eit ufatteleg stort perspektiv der universets ekspansjon er inngangen, men der neste gode formulering dreg perspektivet ned der me alle lever våre liv, og dreg ei samanlikning mellom desse forståingsplana. Også for oss er det slik at me utviklar oss, men aldri kjem fram. Våre hovudplanetar svever rundt mellom alle moglege slags inntrykk. Og på denne «uendelege reisa», som Kjell Nupen har kalla ein serie måleri, er kvar kveld ein grensestasjon som gjev oss sitt stempel i passet, eit spor i vårt store minnearkiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer