En ufattelig god idé: Bygg en statsmoské

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VI LEVER I EN

kristen stat bygd på kristne verdier og med prest som statsminister osv. Det ser dessverre derfor ikke ut som det kommer et sårt tiltrengt skille mellom stat og kirke den nærmeste tiden.

Gudene vite hvorfor. Vi lever i et for lengst sekularisert samfunn, og med KrF i regjering vaskes såkalt kristen moral gradvis bort fra den norske bevissthet. Spørsmålet er om KrF-yppersteprest Dagfinn Høybråten vil greie å gjenskape det kristne Norge. Kanskje han kan gjøre som Harald Hårfagre, og la håret gro til han har kristnet nasjonen? Det må da være en glimrende PR-jippo for en mann som heller åpner Tusenfryd enn å uttale seg om konkrete politiske saker. Men det inngår bare i rekken av KrF-politikernes favorittaktivitet: «å-gjøre-gøyale-medieting-fremfor-å-si-hva-de-egentlig-mener-om-aktuelle-og-ubehagelige-politiske-saker». Derfor ser vi Jon Lilletun slanke seg i Dagbladet, og Valgjerd og Kjell Magne som leker seg med curling. Men det er kanskje greit at de får leke seg, så slipper vi høre alt pjattet - de mener sannsynligvis ikke noe av det de sier uansett. Man trenger ikke lese mange historiebøker for å vite at kristne syder av dobbeltmoral. (Er det ikke litt mistenkelig at det tilfeldigvis er hvite, heterofile, middeladrende, gifte familiemenn som skal sitte og definere at det er normalt å være hvit, heterofil og gift?)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer