En ufattelig god idé: Bygg en statsmoské

VI LEVER I EN

kristen stat bygd på kristne verdier og med prest som statsminister osv. Det ser dessverre derfor ikke ut som det kommer et sårt tiltrengt skille mellom stat og kirke den nærmeste tiden.

Gudene vite hvorfor. Vi lever i et for lengst sekularisert samfunn, og med KrF i regjering vaskes såkalt kristen moral gradvis bort fra den norske bevissthet. Spørsmålet er om KrF-yppersteprest Dagfinn Høybråten vil greie å gjenskape det kristne Norge. Kanskje han kan gjøre som Harald Hårfagre, og la håret gro til han har kristnet nasjonen? Det må da være en glimrende PR-jippo for en mann som heller åpner Tusenfryd enn å uttale seg om konkrete politiske saker. Men det inngår bare i rekken av KrF-politikernes favorittaktivitet: «å-gjøre-gøyale-medieting-fremfor-å-si-hva-de-egentlig-mener-om-aktuelle-og-ubehagelige-politiske-saker». Derfor ser vi Jon Lilletun slanke seg i Dagbladet, og Valgjerd og Kjell Magne som leker seg med curling. Men det er kanskje greit at de får leke seg, så slipper vi høre alt pjattet - de mener sannsynligvis ikke noe av det de sier uansett. Man trenger ikke lese mange historiebøker for å vite at kristne syder av dobbeltmoral. (Er det ikke litt mistenkelig at det tilfeldigvis er hvite, heterofile, middeladrende, gifte familiemenn som skal sitte og definere at det er normalt å være hvit, heterofil og gift?)

DET ER DA IKKE

bare KrF som sier de baserer seg på sunne norske verdier grunnlagt på kristen tradisjon. Det gjør både Høyre og Frp. Hvor får de denne tanken fra, at det norske samfunnet er basert på kristne verdier? Det går faktisk direkte T-bane fra Stortinget til Blindern. Kanskje det hadde vært en idé for en og annen politiker å ta ex.phil. til høsten?

Uansett er det ikke en umulig tanke for noen av disse kristenkonservative partiene å skille stat og kirke. For en liberaler er det en selvfølge! Det er en fin tanke at kirken skal slippe staten, og staten slippe kirken. Dette kan også sosialistene være med på. Men det skjer likevel ikke. Ennå.

NÅ MÅ VI SE

å komme bort fra tanken om at norske verdier er sunnest og at norsk tradisjon er kristen. Så mens vi venter på at kirke og stat skal skilles og at vi kommer oss inn i Europa, får vi åpne grensene. Inn med all verdens muslimer. La oss se om vi kan få endret den norske hudfargen noen toner. Det heter seg at likhetstanken står sterkt i Norge. Til og med Frp mener jo dette, med like rettigheter og plikter.

Vi har statskirke, la oss nå få en statsmoské! Bygd av norske skattepenger. Også de som er mørkere i huden enn låra til Siv Jensen har betalt skatt og har behov for «åndelig trøst» (som religion angivelig gir). Dette vil da bare være på sin plass.

Å være norsk handler ikke om tradisjoner og verdier. Det handler om å bo og leve i et land i dag - sammen.