En uke full av gnistrende jazz

Wandrups utvalgte: Daglige høydepunkter på Cosmopolite.

NORGE RUNDT: Ola Kvernberg og Joshua Redman på scenen. Denne uka er de på turne i en rekke norske byer.
NORGE RUNDT: Ola Kvernberg og Joshua Redman på scenen. Denne uka er de på turne i en rekke norske byer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: I går kveld startet den norske fiolinisten Ola Kvernberg og den amerikanske saksofonisten Joshua Redman en omfattende turné med konsert i Arendal. Redman & Kvernberg har kjent hverandre siden 2006, da de møttes på Molde-festivalen. I fjor spilte de sammen i Molde, og denne uka drar de til spillesteder Norge rundt.

ARILD ANDERSEN er blant de mange musikerne som feirer at Cosmopolite fyller 25 år.
ARILD ANDERSEN er blant de mange musikerne som feirer at Cosmopolite fyller 25 år. Vis mer

I kveld er de på plass i Bodø Ad Lib Jazzclub, i morgen står Dokkuset i Trondheim for tur. Torsdag er de tilbake i Molde, på Molde Storyville jazzclub, fredag er de på Oslo Nasjonal jazzscene før det hele avsluttes i Stavanger jazzforum lørdag. Ganske sikkert etter en triumfferd gjennom jazz-Norge.

Cosmopolite i Oslo fortsetter 25 års jubileet denne uka. I kveld står Sun Kil Moon med den amerikanske folkrockeren Mark Kozelek på scenen. I morgen blir det festaften med Arild Andersen Trio, der den norske bassisten har med seg skotten Tommy Smith på saksofon og Paolo Vinaccia på perkusjon. For anledningen er den japanske pianisten Makoto Ozone med på laget.

Torsdag kommer batteristen Simon Phillips med sitt band Protocol 4, fredag er det duket for et ti manns orkester når funk møter den jødiske musikkformen klezmer når Abraham Inc. presenterer David Krakauer og Fred Wesley. Lørdag avsluttes det hele med José James, velkjent vokalist fra USA som kombinerer hip hop, soul og rythm’n blues.

Som om ikke alt dette var nok, er Herbie Hancock på Norgesbesøk. Han kommer til Stavanger torsdag, Kristiansand fredag og Bærum lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer