Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ett år som kulturminister:

En uke til slukkingen begynner: Kulturministeren og Ap i DAB-krangel

Slukkingen av FM-nettet begynner neste uke. Nå beskylder kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) Arbeiderpartiet for å skape usikkerhet i befolkningen.

OMLEGGING TIL DAB: Hvis DAB-omleggingen skulle blitt vedtatt i dag, tror kulturminister Linda Hofstad Helleland at situasjonen ville blitt annerledes. FOTO: Jørn H. Moen / Dagbladet
OMLEGGING TIL DAB: Hvis DAB-omleggingen skulle blitt vedtatt i dag, tror kulturminister Linda Hofstad Helleland at situasjonen ville blitt annerledes. FOTO: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

Det er ett år siden Linda Hofstad Helleland (H) tok jobben som kulturminister. Året har ført med seg en voldsom debatt om DAB, fortsettelse av mediekrisen, innføring av insentivordningen for film, debatt om NRK-lisensen og kompensasjon til en kommersiell allmennkringkaster.

Den mest opphetede debatten har vært om omleggingen fra FM-nettet for radio, til DAB.

11. januar starter slukkingen av FM-nettet i Nordland. Når siste region slukkes i desember, kan FM-radioene kun ta inn lokalradio.

Langer ut mot Arbeiderpartiet

Da forslaget om å utsette slukkingen av FM-nettet ble behandlet i Stortinget i desember, endte det med at både Helleland, i tillegg til justisministeren, samferdselsministeren og fiskeriministeren som alle er fra Frp, måtte berolige Stortinget om at vi ikke får dårligere beredskap med DAB-nettet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?