KOMMENTARER

Ukraina

En ukrainsk ulykke

Et bilde forteller mer enn 1000 ord. Så la oss ikke ta ordene til den ukrainske presidenten helt bokstavelig når han sier at han ikke ble presset av Donald Trump.

IKKE AKKURAT FEST: Volodymyr Zelenskyj og Donald Trump etter møtet onsdag kveld. Foto: AFP / NTB Scanpix
IKKE AKKURAT FEST: Volodymyr Zelenskyj og Donald Trump etter møtet onsdag kveld. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Det var onsdag kveld i FN-byggningen i New York. Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj møtte pressen sammen med USAs president Donald Trump, etter at de to nettopp hadde møttes for første gang. Og Trump sa noe om at han håpet Zelenskyj og den russiske presidenten Vladimir Putin kunne møtes for å snakke sammen. Mens Zelenskyj stirret tomt framfor seg med et vantro uttrykk i ansiktet. For hadde ikke nettopp han - Trump - gjort Zelenskyjs posisjon i forhold til både USA, Russland, og resten av verden, vanskeligere. Mye vanskeligere.

Jo, det hadde han. Med å sette Zelenskyj i en situasjon der han i utgangspunktet ble tvunget til å ta parti i en indre amerikansk strid, der riksrett-tiltale mot Trump nå er en realistisk mulighet. For Ukraina er spørsmålet om Trump nå er like handlingslammet overfor Ukraina, som han er overfor Russland, etter at den amerikanske presidenten ba Zelenskyj om å starte etterforsking av Hunter Biden i en telefonsamtale 25. juli. Hunter Biden er sønnen til den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden, en av favorittene til å utfordre Trump i presidentvalget om litt over et år. Trump ba altså Zelenskyj om å grave opp dritt som han kunne bruke mot Biden, og stanset midlertidig utbetalingen av til sammen 400 millioner dollar, 250 av dem til militære formål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer