KOMMENTARER

En umulig oppgave

Jurymedlemmene skal være blinde som fru Justitia for alt de har sett, hørt og tenkt om Eirik Jensen utenfor lagmannsretten.

HISTORISK: Juryen under første dag av ankesaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett tirsdag. Saken er den siste som vil bli ført med jury i Norge. Tegning: Finn Graff
HISTORISK: Juryen under første dag av ankesaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett tirsdag. Saken er den siste som vil bli ført med jury i Norge. Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

De får ikke lov til å diskutere saken med noen andre enn hverandre, juryen i ankesaken mot Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett. Før de tok plass i lagretten, måtte hver enkelt si fra hvis de hadde vært blant de 17 345 medlemmene av Facebook-gruppa «Støtte: Eirik Jensen». Det hadde ingen av dem.

«Ka i svarte? E ikkje denne gruppen nevnt i rettssalen? Det e jo her det skjer :)», skrev umiddelbart en av de mest aktive medlemmene i den konkurrerende Facebook-gruppa «Rettssak Jensen/Cappelen». Utvilsomt med glimt i øyet, men de 1158 medlemmenes diskusjon skiller seg markant fra tonen i støttegruppa, der «rettssak-gruppa» gjerne blir omtalt i lite rosende ordelag.

Engasjementet i de to gruppene speiler diskusjonen rundt politiskandalen, som i årevis har pågått i kantiner og over middagsbord landet rundt. Det er utenkelig at ingen av jurymedlemmene har deltatt i slike samtaler.

Borgarting lagmannsrett klarte ikke å stille 18 personer til lagrettelista slik de skulle, før retten ble satt i ankesaken mot Eirik Jensen tirsdag morgen. Rettens administrator Kristel Heyerdahl forsikret om at lagmannsretten har trukket «svært mange lagrettemedlemmer for å få 18», men at det rett og slett ikke var mulig å få så mange til å stille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer