Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En ung Bremnes som synger på engelsk!

LIPA-elev debuterer med ep.

EP-DEBUT: Inge Bremnes. Foto:  Pål Martin Enstad Hansen
EP-DEBUT: Inge Bremnes. Foto: Pål Martin Enstad Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALBUM: NRK P3 plukket opp singelen «Screaming Stronger» sist sommer, en låt som også ble plukket ut til å konkurrere i den nasjonale finalen i Bandwagon.

Utover det er nordnorske Inge Bremnes fortsatt det som på godt norsk heter «ubeskrevet blad» - med et åpenbart talent for låtskriving.

McCartney-skolen Han går på LIPA, The Liverpool Institute for Performing Arts, og omgir seg med et band med andre nordmenn som går på samme skole - Eirik Hansen (gitar), Øystein Myrvoll (gitar), Erlend Bredal Olsen (bass) og Andreas Voie (trommer).

«Equals EP» er debuten, fem låter spilt inn i Parr Street Studios - som også Coldplay har brukt. Tilfeldig eller ikke, men det er mye Coldplay i musikken til Bremnes & Co. - så mye at det står litt i veien for talentet hans.

På norsk Før langspillplata kommer, bør han frigjøre seg og sikte seg inn mot det sporet han følger på ep-ens beste låter, «Stained», som har et intenst driv og større særpreg, og «Equals» - sjøl om også de har et ekko av Coldplay i seg.

På norsk kan Bremnes minne om Moddi, men mer nedstrippa «Sne» kom ikke med på ep-en. 

Releasekonsert på Parkteatret i Oslo tirsdag 10. mars, med Kristian Kristensen som gjest.

image: En ung Bremnes som synger på engelsk!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!