- En ung rev som vil fortsette å løpe langt

Ekspert tror «The Fox» kan nå 4-500 millioner visninger på Youtube innen nyttår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For få timer siden ble Ylvis' opptreden på «Late Night With Jimmy Fallon» sendt på TV i Amerika, og i løpet av USA-oppholdet skal brødrene også delta på det store morgenshowet «Today Show» og bli intervjuet av avisa New York Times.

Det er bare tre uker siden de sist var i USA på talkshowet til Ellen DeGeneres med «The Fox», som nå har blitt sett mer enn 100 millioner ganger på Youtube og ligger på en fersk 6. plass på Billboard Hot 100-lista.

Må fôre reven Medieviter Magnus Brøyn mener Ylvis utnytter den situasjonen de er i nå på en optimal måte, og sier at det ikke er umulig for brødreparet å nå 4-500 millioner visninger på Youtube innen nyttår:

- Megasuksessen «Gangnam Style» brukte lenger tid på å sette seg, enn «The Fox» har gjort. Den brukte over en måned på å nå 100 millioner visninger. Etter at Psys låt nådde det tallet gikk det veldig fort, faktisk ble antallet dobla på to uker, sier Brøyn og fortsetter:

<strong>MÅ FÔRE REVEN:</strong> Medieviter Magnus Brøyn mener det er viktig at Ylvis-brødrene fortsetter å være tilstede og fôrer reven for å opprettholde sin suksess.
MÅ FÔRE REVEN: Medieviter Magnus Brøyn mener det er viktig at Ylvis-brødrene fortsetter å være tilstede og fôrer reven for å opprettholde sin suksess. Vis mer

- Det er det momentet Ylvis er i nå, og derfor er det er så viktig at de drar til USA som de nå har gjort. 4-500 millioner er et stort tall, men det er ikke utenfor rekkevidde. Det er viktig at Ylvis fortsetter å være tilstede og fôre reven.

USA-tur Dette er andre gang Bård og Vegard Ylvisåker besøker USA i forbindelse med «The Fox»-suksessen, og i tillegg til å skulle gjeste to TV-programmer skal brødrene også i flere avisintervjuer og møter.

Magnus Brøyn mener Ylvis' fremtidige suksess avhenger av hvor mye de bidrar til at kjernemålgruppen i USA, som for eksempel seerne til Jimmy Fallon og «Today Show», vil leke med reven:

- Psy begynte å fôre sin figur med konserter og lignende i USA slik Ylvis nå gjør, og det å være tilstede på talkshows og konserter, ikke minst bare det å sette seg på et fly til USA, er veldig avgjørende når det kommer til slike fenomener.

- Denne typen virale fenomener lever godt på egenhånd, men ikke godt nok til å kunne fortsette å klatre på Billboard-lista. For å gjøre det må man fôre reven ved å reise tilbake til USA hyppig og regelmessig de neste månedene. Det viktige er at de bestemmer seg for å forfølge reven.

Gjestet talkshow Under opptredenen på «Late Night With Jimmy Fallon» for få timer siden gjenskapte Ylvis musikkvideoen til «The Fox» i liveformat, med Questlove fra bandet The Roots som reven. Fallon selv var også med under deler av fremførelsen.

- De løste opptrednen på Jimmy Fallon på en bra måte, men jeg skulle gjerne sett at Fallon deltok enda mer for å skape et større spenn i buen i forhold til å nå ut til eksisterende og nye målgrupper. Utfordringen er at Jimmy Fallon ikke har stort flere seere enn Skavlan, men effekten av å ha vært der er jo veldig stor, sier Brøyn og fortsetter:

- Morgenshowet de skal gjeste, samt intervjuet i New York Times vil bidra til at Ylvis når ut til et mer voksent og alternativt publikum, noe som også er viktig for at reven skal løpe langt de kommende ukene og månedene.

<strong>I USA:</strong> Vegard og Bård Ylvisåker kom i går tilbake til USA for å delta på talkshow etter den enorme suksessen med låta «The Fox». Dagbladet traff dem på flyplassen i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet.
I USA: Vegard og Bård Ylvisåker kom i går tilbake til USA for å delta på talkshow etter den enorme suksessen med låta «The Fox». Dagbladet traff dem på flyplassen i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet. Vis mer

Selv om lovordene om «The Fox» er store og mange er det også flere som mener låtas popularitet vil forsvinne like fort som den oppstod. Det er ikke Brøyn enig i:

- Det er mange som er kritiske og mener The Fox er en døgnflue. Disse må forberede seg på å komme ut av skogen med revesaksa rundt foten for dette er en ung, viral rev som kommer til å løpe langt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer