SAMMEN PÅ SCENEN: Trine Rein har fått Lars Monsen ut av villmarka og opp på scenen. Sammen skal de turnere Norge i høst. Foto: CF Wesenberg/kolonihaven.no
SAMMEN PÅ SCENEN: Trine Rein har fått Lars Monsen ut av villmarka og opp på scenen. Sammen skal de turnere Norge i høst. Foto: CF Wesenberg/kolonihaven.noVis mer

- En unik anledning til å knytte oss tettere sammen

Trine Rein og Lars Monsen skal på norgesturné med forestillingen «Vilt og vakkert».

||| (Dagbladet): - Vi har to ganske ulike yrker, som samtidig har veldig mange fellesnevnere. Vi reiser mye, står ofte på scenen, og prøver å nå så mange mennesker som mulig. Vi fant ut at hvis vi noensinne skulle se hverandre, så måtte vi legge ut på turné sammen, sier Trine Rein til Dagbladet og ler.

Med konsertforedraget «Vilt & Vakkert» skal popstjernen og villmarkskongen turnere Sør-Norge på kryss og tvers i høstmånedene, med til sammen 23 oppsetninger.

I tillegg er det satt av en forestillingsperiode i Nord-Norge? i 2011, sannsynligvis rundt påsketider.

Når forestillingen har premiere 6. oktober, står superparet sammen på scenen for aller første gang.

Flørtet fra scenekanten Rein legger ikke skjul på at det tette scenesamarbeidet kan bli en utfordring.

- Samtidig har jeg kjemperespekt for Lars og han har kjemperespekt for meg. Jeg tror det blir en øvelse i å ha respekt for hverandre, gi hverandre plass og løfte hverandre opp.

- Det blir en unik anledning til å knytte oss tettere sammen. Det er ikke tvil om at det vil gjøre det, sier Rein.

- Og det var jo egentlig sånn det hele startet, legger hun lattermildt til.

For det var da Lars Monsen mottok Friluftsprisen i 2008 at han flørtet med Trine Rein for første gang. Fra scenekanten fortalte han publikum at han ville ha henne med på villmarkstur.

Da Rein skulle opptre seinere på kvelden, repliserte hun med at hvis hun ble borte under neste låt, var det fordi hun måtte hjem og pakke.

Unikt bildemateriale Billettsalget til «Vilt & Vakkert» er allerede i gang, men selve innholdet er ennå ikke ferdigspikret. Monsen er for tida på ekspedisjon i Quebec i Canada som forberedelse.

Fra scenen skal han blant annet vise bilder og film fra ekspedisjonen. I tillegg får publikum også materiale som ikke er vist før fra Monsens tidligere ekspedisjoner, blant annet fra tv-serien «Ingen grenser».

Rein skal på sin side framføre låter fra sitt kommende album «Seeds of Joy».

Men om Monsen prøver seg som sanger, er foreløpig uvisst.

- Jeg kan ikke garantere for hva Lars finner på, men han har lovet meg at han ikke skal synge, sier Rein og ler.

- Samtidig er jo Lars av typen som mener at hvis man ikke er ekspert på noe, så bør man la det være.

Sjokk for Lars Til tross for at Rein og Monsen begge er svært profilerte personer, har de likevel vært opptatt av å skille mellom det yrkesmessige og det private. Det skal de fortsette med, til tross for at kjærlighetsforholdet og det profesjonelle nå knyttes sammen på scenen, forklarer Rein.

- Jeg tror kanskje sjokket blir større for Lars enn for meg. Det har vært lettere for ham å avfeie tabloidpressen. Han har ikke et glamorøst yrke på samme måte som meg, og han stiller heller opp i Dagsrevyen og på «Skavlan», sier hun.

Likevel skal det ikke mye til før hun gladelig skryter av kjæresten, som hun mener tilfører henne mye.

- Han skaper et fundament og en trygghet i livet mitt, som gjør at jeg tør å gjøre ting som jeg ellers ikke ville turt. Lars er en enorm støtte for meg. Jeg håper og tror han ville sagt det samme om meg.