- En unik mulighet

Som eneste artist under kveldens Nobelkonsert skal Sivert Høyem opptre to ganger.

VERDT MILLIONER:  Som eneste artist skal Sivert Høyem spille to ganger under kveldens Nobelkonsert.  Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
VERDT MILLIONER: Som eneste artist skal Sivert Høyem spille to ganger under kveldens Nobelkonsert. Foto: Anders Grønneberg / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Klokka 20 gikk startskuddet for Nobels fredspriskonsert, og det var Sivert Høyem som åpnet showet med sin egen låt «Prisoner of the road».

Som eneste artist på programmet, skal Høyem opptre to ganger.

- Det er en kjempefordel å få spille to ganger. Dette er utvilsomt verdt flere millioner kroner, sier Tv- og radiodirektør i mediebyreået OMD, Espen Barås Bye.

PÅ PRESSEKONFERANSEN:  På pressekonferanse lørdag formiddag. På bildet: Herbie Hancock, Robyn, India Arie (India.Arie) og Sivert Høyem. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
PÅ PRESSEKONFERANSEN: På pressekonferanse lørdag formiddag. På bildet: Herbie Hancock, Robyn, India Arie (India.Arie) og Sivert Høyem. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Flere av artistene sang flere ganger, med Høyem var den eneste musikeren som kom inn på scenen to ganger for å synge.  Begge innsalgene hadde Høyem i første del av programmet, som var fra 20.00 til 20.55.

Unik mulighet
Ifølge Dinamo Eyeworks, som produserer det direktesendte showet, kan sendingen potensielt nå ut 350 millioner husstander verden over.

Barås Bye mener det er vanskelig å tallfeste den eksakte verdien på Høyems eksponering, men mener den er en unik mulighet.

- Dette er en kjempeplattform å spille på. Det er klin umulig å kjøpe likenende markedsføring, sier Barås Bye.

- Det finnes nesten ikke tilsvarende arenaer. Vi har Eurovision som går i hele Europa, mens andre store begivenheter ofte er tilknyttet sport, som Superbowl i USA, som er veldig stort. Ellers er det ikke så mye som når ut til så mange, sier han.

Døråpner Den andre sangen Høyem sang var «Into the sea», og daglig leder i reklamebyrået Siste skrik, Elizabeth Hartmann, mener Høyem er blitt gitt en unik mulighet.

- Å spille to ganger øker hans troverdighet og anerkjennelse. Han er en artist som Nobelkomiteen ønsker å vise fram. I tillegg får han vist en større bredde, sier Hartmann og fortsetter:

- Dette kan være en døråpner til det store markedet. Klarer han å gripe sjansen og følge det opp, kan det være verdt millioner. I tillegg har han tydelig skrevet på nettsida si om opptredenen, slik at ingen skal være i tvil om at det er han, om de klikker seg inn. Det håper jeg er bevisst.

Kan nå 1 milliard Det er Dinamo Eyeworks som produserer det direktesendte showet fra Oslo Spktrum.

- Sendingen når ut til potensielt 350 millioner husstander i 80-120 land. Regner man tre personer i hver husstand, kan sendingen bli sett av en milliard mennekser, sier presseansvarlig i Dinamo, Dag Hvaring.

Se bildeserie fra konserten her.