Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En uønsket fredsavtale

Ja da, vi vil ha fred i verden og alt det der, men vil vi egentlig ha en forsoning mellom Beatles og Rolling Stones?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Superrivaler danner supergruppe

Nei, vi vil ikke det. Noen motsetninger - kunstige, overdrevne, gamle, medieskapte eller hva de enn er - må få lov til å leve. Vi vil gjerne tro at Mick Jagger blåser et fuck-et-eller-annet ut av de feite leppene sine når det blir snakk om Beatles.

  • Men nå har han sagt ja til å stå på scenen sammen med Paul McCartney. Og hadde det enda vært til inntekt for afghanske flyktninger, skulle vi vurdert å tilgi. Men det er altså en hyllest til dronning Elizabeth, for hennes 50-årige innsats som bærer av krone og pelskåpe, som forener de to motpolene i britisk rock.

Ja, enda verre: Det mer enn antydes at de gjør det for å redde stumpene av dronningjubileet, som hittil har vekket sparsomt med interesse i England - og at Jagger venter seg en medalje som takk. Sir Mick. Var det dette som endelig skulle gi ham satisfaction ?

  • Sånn går det noen ganger med gamle helter. Frank Sinatra gumlet på det samme stoffet de tretti siste åra og Elvis avsluttet karrieren blekfeit og blaut i Las Vegas.

Nå er det vel saktens noen som er skuffet over Jaggers og McCartneys musikalske utvikling også, men disse to har da i alle fall stått på sitt. Og flere generasjoner unge musikkelskere har latt seg inspirere av den kompromissløsheten som har holdt Stones gående i 40 år, den samme som forhindret en patetisk gjenforening av Beatles.

  • Lite vet vi om Jagger og McCartney har vært uvenner siden 60-åra, eller om de har møttes i hemmelighet til te og kjeks. Kanskje er motsetningene mellom Beatles og Stones skapt av fansen.

Det samme kan det være, for sannheten er ikke poenget her. Det er illusjonen som betyr noe. Og historien om rock'n'roll hadde fått en bedre slutt om Jagger og McCartney gikk til hvile uten noensinne å ha slått en akkord sammen.

  • Nå vel. Det ble altså ikke slik. Rockens revolusjonære endte som knekter for de kongelige. I tillegg til Jagger og McCartney, er kremfargede Phil Collins en del av den rojale lagoppstillingen. Elton John kommer sikkert også. Puddinger.
  • Måtte strømmen gå under festforestillingen.
Hele Norges coronakart