DEBATT

En uredelig statsviter og et ivrig Dagbladet

Det kan se ut som om Dagbladet trykker ethvert innlegg som sendes avisen med utfall mot Einar Gelius

Falskneri:  For virkelig å «ta den slemme og ubehøvlede» presten, tillater man til og med falske påstander om hva Gelius skal ha sagt, skriver Hege Storhaug.
Falskneri: For virkelig å «ta den slemme og ubehøvlede» presten, tillater man til og med falske påstander om hva Gelius skal ha sagt, skriver Hege Storhaug. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

For virkelig å «ta den slemme og ubehøvlede» presten, tillater man til og med falske påstander om hva Gelius skal ha sagt. Leser ikke Dagbladet sin egen avis?

Det hele begynte med en kronikk jeg skrev i Dagbladet om dette narrespillet rundt islam, denne teateroppsetningen hver gang det begås terror på europeisk jord. Jeg skrev: «Islam skal frikjennes og vi må alle slå ring om de stakkars muslimene så ikke voldsnordmenn går løs på dem. Tror politikere og de vel så lite begavede redaktører og journalister at de kan fortsette dette narrespillet, år ut og år inn, uten at den gjengse borger utvikler en uhelbredelig forakt?»

Så kom den modige presten Gelius på banen med støtte og etterlysning av en ærlig debatt om hvorfor det begås vold i islams navn. Og da ble det selvsagt bråk fra de vante holdene: kirken og antirasistene.

Gelius prøvde seg med et tilsvar, der han tenderte til mer forsiktighet i kritikken, men der han holdt fast ved voldsproblemet: «Mellom de ulike lovskolene og retningene i islam, er det stor samstemmighet i spørsmål om steining ved utroskap, dødsstraff for homofili, strafferett, familierett og kvinners stilling.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.