Anmeldelse: «The Tale»

En usedvanlig ubehagelig beretning om overgrep, med en slagkraft det er umulig å overse

Sinnet kan bedra.

BASERT PÅ SANN HISTORIE: Vi møter Jennifer som både ung og voksen i fortellingen om det hun først husker som et gjensidig kjærlighetsforhold mellom henne selv som 13-åring og en langt eldre mann. Video: HBO Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kan vi egentlig stole på våre egne minner?

Er jeg-et vi har bygget oss opp i løpet av livet summen av våre erfaringer, eller et bolverk sinnet vårt har konstruert for å beskytte oss fra sannheter som er for smertefulle til å se i øynene?

Spørsmålene står sentralt i filmen «The Tale», den selvbiografiske, gripende og dypt rystende fiksjonsdebuten til dokumentarfilmskaperen Jennifer Fox. Det er lett å forstå hvorfor denne filmen ble den store snakkisen under vinterens Sundance-festival. Nå er den plukket opp av HBO for internasjonal distribusjon.

«It was the 70's»

Filmens hovedperson, også en filmskaper ved navn Jennifer Fox (Laura Dern) får en opprømt telefon fra sin mor (Ellen Burstyn), som har funnet en skolestil datteren skrev som trettenåring om sitt første kjærlighetsforhold, til Bill, en langt eldre mann. Stilen, som nå fremstår som et rop om hjelp, ble på den tiden lettvint avfeid som svermeriske dagdrømmer fra en ungpike på vei inn i puberteten. Den voksne Jennifer mener først moren er hysterisk: ja, han var eldre, men det var ekte kjærlighet, og ikke minst: «it was the 70’s».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer