En usynlig pasientgruppe

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Unicef og Dagbladet startet lørdag en kampanje med fokus på norske barn og ungdommers behov for å bli sett. I den anledning har UNICEF Norge offentliggjort en spørreundersøkelse som viser at hovedårsakene til at voksne ikke ser barn som har det vanskelig, er at de ikke kjenner barnet godt nok, eller er sikre på om de vurderer situasjonen riktig. Det gjelder også helsepersonell, som er en viktig inngang til arbeid med vold mot barn på grunn av kontakt med store deler av befolkningen.

Helsepersonell som i sitt arbeid har grunn til å tro at det foregår barnemishandling i hjemmet, eller at barnet blir utsatt for alvorlig omsorgssvikt, har plikt til å melde fra til barnevernet. I svært alvorlige tilfeller skal det også meldes til politiet (Helsepersonelloven 1992).

I min mastergradsoppgave i kriminologi utførte jeg elleve intervjuer med leger og sykepleiere for å belyse deres arbeid med vold mot små barn. Resultatene av intervjuene vekker både optimisme og bekymring. Optimisme fordi legene og sykepleierne var svært engasjert i temaet: vold mot små barn. Bekymring fordi deres kunnskaper og erfaringer ikke gjenspeiler antall meldte saker i barnevernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer