En utfordring og en elefant

Tiden er inne til å drøfte noen ubehagelige spørsmål, skriver sjefredaktør John Arne Markussen.

AVSLØRER: Sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet forklarer veksten med en satsing på avslørende nyheter, og peker på avisas utfordringer framover. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AVSLØRER: Sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet forklarer veksten med en satsing på avslørende nyheter, og peker på avisas utfordringer framover. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAG PRESENTERES lesertall som viser at Dagbladet aldri har vært større. «Årets avis» har på rekordtid utviklet seg til et multimedialt mediehus som publiserer 24 timer i døgnet i mange kanaler og på ulike plattformer. Dagbladet har ikke siden 2005 hatt så sterk vekst i antall lesere som det vi opplever nå.

Hovedgrunnen til framgangen er en målrettet satsing på nyhetsjournalistikk. Med Lysbakken- og Støre-saken satte Dagbladet statsråders habilitet og forvaltning av tilskuddsordninger på dagsorden. Dette ble årets store politiske stridsspørsmål. Men den mest krevende og omfattende saken i 2012 var 22. juli-rettssaken, sammen med borgerkrigen i Syria, drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, overgrepssaken i Vågå og presidentvalget i USA.

DAGBLADET SATSER MER enn på mange år på avslørende journalistikk. I tillegg til fokuset på statsråders habilitet og tilskuddspraksis, kjørte vi en stor serie om den nye mafiaen fra øst, overgrep i skolen, Nerdums skattesak - og dopdebatten rundt Petar Vukicevic og norsk friidrett. I en måned satte vi massivt søkelyset på problemet med mobbing i skolen. På kulturområdet har vi markert oss i Munch-debatten og også satt søkelyset på inhabilitet i forbindelse med Kulturrådets bevilgninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer