LYTT TIL HJERTET: En bekronet president med hjertet som stetoskop, en hodeløs type ridende på en and og jomfru Maria med foster og tvetydig skikkelse -  Bjørn Carlsen sparer ikke på symbolikken i triptyket «Visuelt horoskop for Barack Obama» (2011).
LYTT TIL HJERTET: En bekronet president med hjertet som stetoskop, en hodeløs type ridende på en and og jomfru Maria med foster og tvetydig skikkelse - Bjørn Carlsen sparer ikke på symbolikken i triptyket «Visuelt horoskop for Barack Obama» (2011).Vis mer

En utstilling med Bjørn Carlsen er en visuell tolvretter

Maleren Bjørn Carlsen har i snart 50 år foret verden med en overflod av symbolikk og pigment. På Trafo Kunsthall får du kortversjonen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det skal sterk mage til, for å tåle Bjørn Carlsens malerier. En utstilling med syttiåringen Carlsen er en visuell tolvretter full av kulørte karbohydrater og penselgluten, hvert bilde en utfordring for estetiske smaksløker slik de er fullstappet med palettens surt og søtt i mer og mindre sannsynlige og delikate kombinasjoner. Motivene er tilsvarende crossover: fabelfigurer og mytologiske skikkelser konkurrerer om oppmerksomheten med personligheter fra politisk historie, fra Hitler og bin Laden til Obama, og bisarre utgaver av Donald Duck er en gjenganger.

Denne menyen venter på deg akkurat nå, i den gamle trafostasjonen like ved jernbaneskinnene på Asker stasjon. Trafo Kunsthall viser en mini-retrospektiv blanding av Carlsens bilder, åtte store malerier fra seint åttitall til 2011, enkelte av dem aldri før vist offentlig ifølge opplysningene fra galleriet. De er karakteristisk omsluttet av kunstnerens solide og uttrykksfullt dekorerte rammer; overgangen fra motivenes skjebnefortellinger i tung oljemaling til institusjonens lyse vegger må tydeligvis gis en mer robust og visuelt logisk form enn hva normalutvalget fra rammemakeren gir.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn