Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- En uvanlig flott og sprudlende fyr.

Morten Harket om Lage Fosheim.

TIL STEDE: Morten Harket er en av mange som er til stede under bisettelsen i Uranienborg kirke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TIL STEDE: Morten Harket er en av mange som er til stede under bisettelsen i Uranienborg kirke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

URANIENBORG KIRKE (Dagbladet):
- Lage var en uvanlig flott og sprudlende fyr. Han var en stor del av norsk platebransje og værtyper siden a-ha begynte.

Det sa Morten Harket til Dagbladet på vei inn i Lage Fosheims bisettelse i Uranienborg kirke i dag.

• Nå bisettes Lage Fosheim. Følg bisettelsen her.

- Uvanlig flott og sprudlende fyr Også Oslo-ordfører Fabian Stang er til stede under bisettelsen i dag.

- Jeg minnes hans profesjonalitet i kombinasjon med menneskelig varme. Det er trist at begge mine ungdomshelter er borte, sier Stang.
- Enorm utstråling Dagbladets kulturkommentator Fredrik Wandrup mener Lage Fosheim har betydd mye for mange norske artister.
- Lage Fosheim hadde en enorm utstråling. Både utseendet hans og mimikken var nokså enestående, sier han.

Wandrup understreker at Fosheim også har betydd mye som bakmann i Universal, og fått fram artister som Odd Nordstoga og Herborg Kråkevik - selv om han som bakmann ikke har vært like synlig for publikum.

Samtidig hadde The Monroes et comeback der de stilte opp og dro «Sunday People».
- Det var ren magi. I løpet av ett sekund var salen fortryllet av denne låta, sier kulturkommentator Fredrik Wandrup.

- Jeg sørger - Jeg var veldig glad i Lage. Vi jobbet mye sammen. Ikke som artister, men i ulike sammenhenger, blant annet med Venn i tsunami-prosjektet. Jeg sørger, sier musiker Marianne Antonsen til Dagbladet idet hun er på vei inn i kirka.

Ble 55 år Lage Fosheim ble 55 år.

I VENNENS BEGRAVELSE:  I mars døde Eivind Rølles av kreft. Lage Fosheims mangeårige kollega og venn. Kort tid etter fikk Fosheim selv vite at han hadde kreft. Her er Fosheim i Rølles begravelse, i dag er det han som bisettes. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
I VENNENS BEGRAVELSE: I mars døde Eivind Rølles av kreft. Lage Fosheims mangeårige kollega og venn. Kort tid etter fikk Fosheim selv vite at han hadde kreft. Her er Fosheim i Rølles begravelse, i dag er det han som bisettes. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

- Det var bare én utgang på sykdommen, men vi trodde ikke det skulle skje så brått.

Det sa vennene og kollegene Trond Myhre og Trond Lie i eventbyrået Trond & Trond til Dagbladet i oktober. Fosheim var ansatt der da han ble syk.

Det var i vår at Fosheim fikk vite at han hadde en alvorlig og aggressiv krefttype, kort tid etter at hans venn og kollega gjennom mange år, Eivind Rølles, døde av kreft.

• Send din siste hilsen til Lage Fosheim her.

Akkurat nå bisettes Fosheim i Uranienborg kirke. Du kan følge bisettelsen her.

- Unik Fosheim var vokalist i den populære popduoen The Monroes, som han dannet sammen med Rølles. Bandet herjet hitlsitene på 80-tallet, og sto blant annet bak hittene «Cheerio» og «Sunday People». Under Spellemannprisen i 1983 ble deres debutalbum
«Sunday People» kåret til Årets spellemann, i tillegg til at de stakk av med Spellemann-trofeet i kategorien pop.

Bandet fikk også en oppsving i 2005 da de samarbeidet med Ravi og DJ Løv, og lagde en ny versjon av «Cheerio», som fikk navnet «Tsjeriåu».
 
Etter dødsbudskapet hyllet mange den anerkjente musikeren og siden manageren. Trond Myhre, som jobbet med ham i en årrekke, mener Fosheim etterlater seg mer enn de fleste. 

- Både i form av håndfast kunst, men også gjennom den måten han var på, med sin raushet og evne til å dele sine kunnskaper med andre, sa Myhre til Dagbladet i oktober, og la til:

- Og han delte «glede og hygge» som han kalte det. Han hadde en unik energi og evne til å dele med seg. Ja, jeg vil si at det var unikt for bransjen.

- Fortsette å leve I dag klokka 13.00 bisettes altså den kjente artisten i Uranienborg kirke i Oslo. Familie, venner og kolleger vil være til stede for å ta en siste farvel med Fosheim.

SØSKEN:  Skuespiller Minken Fosheim og musiker Lage Fosheim er søsken. I 2008 ble det intervjuet sammen om m at plassering i søskenflokken former personligheten
SØSKEN: Skuespiller Minken Fosheim og musiker Lage Fosheim er søsken. I 2008 ble det intervjuet sammen om m at plassering i søskenflokken former personligheten Vis mer

Den siste tida før han døde tilbrakte han på eiendommen i Frankrike, og Fosheim hadde familien rundt seg da han gikk bort.

Myhre fortalte til Dagbladet etter dødsfallet ble kjent at Fosheim aldri mistet livsmotet og håper.

HITMAKERE:  Eivind Rølles (til venstre) og Lage Fosheim utgjorde bandet The Monroes. Sammen skapte de flere hitter, som fortsatt spilles på radio. Her opptrer de i Spikersuppa.
Eivind Rølles og Lage Fosheim.


Foto: Annelise Jackbo/Dagbladet
HITMAKERE: Eivind Rølles (til venstre) og Lage Fosheim utgjorde bandet The Monroes. Sammen skapte de flere hitter, som fortsatt spilles på radio. Her opptrer de i Spikersuppa. Eivind Rølles og Lage Fosheim. Foto: Annelise Jackbo/Dagbladet Vis mer

- Han flyttet med familien til Frankrike, reiste og opplevde livet han var så glad i. Han ville fortsette å leve - ikke utsette noe, selv om han var på vei inn i ei blindgate. Vi har mye å lære av det, sa Myhre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!