DEBATT

Debatt: Pelsdyrnæringen

En uvirkelig og trist opplevelse i Stortinget

Det ble en selsom seanse da representanter fra H, Frp og KrF, en etter en beklaga seg for å måtte stemme mot egen mening; et urovekkende eksempel på utviklinga i demokratiet vårt.

Vi var over 50 pelsdyrbønder på galleriet som fulgte seansen i Stortinget da representanter fra H, Frp og KrF, en etter en beklaga seg for å måtte stemme mot egen mening; et urovekkende eksempel på utviklinga i demokratiet vårt.
Vi var over 50 pelsdyrbønder på galleriet som fulgte seansen i Stortinget da representanter fra H, Frp og KrF, en etter en beklaga seg for å måtte stemme mot egen mening; et urovekkende eksempel på utviklinga i demokratiet vårt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Lovforbud mot hold av pelsdyr, med kompensasjon til bønder, var til behandling i Stortinget den 13. juni. Vi var over 50 pelsdyrbønder som fulgte dette fra galleriet. Det var en uvirkelig og trist opplevelse å være til stede.

Næringsforbudet var fremma av regjeringa. 3 av 4 partier var egentlig imot forbudet, men bakgrunnen var en hestehandel i lukka rom på Jeløya i jan. 2018, stikk i strid med en mangeårig demokratisk prosess som konkluderte med bærekraftig utvikling bare året tidligere.

I Stortinget hørte vi hestehandelen av flere bli betegna som «Ernas morgengave til Trine» for å sikre begge sine maktposisjoner.

Debatten i salen under denne underlige behandlinga, bar preg av heftig bruk av partipisk. Det ble en selsom seanse da representanter fra H, Frp og KrF, en etter en beklaga seg for å måtte stemme mot egen mening; et urovekkende eksempel på utviklinga i demokratiet vårt.

Høyre si talskvinne i næringskomiteen, Margunn Ebbesen, stilte mot slutten av debatten følgende åpne spørsmål fra talerstolen:

«Jeg lurer virkelig på hva pelsdyrbøndene som har fulgt debatten her i dag, sitter igjen med av inntrykk av debatten her i salen.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer