En vei for Danko

WOODSTOCK (Dagbladet): Nå går det bare én vei for Rick Danko (56). Legendariske The Band er plateaktuelle igjen, og snart går Danko i studio med Jonas Fjeld og Eric Andersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Danko er en tungvekter i ordets rette forstand - og han er sulten på mer suksess. Bassisten og vokalisten i The Band måtte avbryte samarbeidet og innspillingen av en liveplate med Fjeld og Andersen da han ble narkodømt under trioens turné i Japan i 1997. Etter tre måneder i fengsel slapp han ut.

Ny trioplate

Samarbeidet med Fjeld og halvnorske Andersen resulterte i de kritikerroste platene «Danko, Fjeld, Andersen» (1993) og «Ridin' On The Blinds» (1997), og nå er de snart klare for å spille inn plate nummer tre i Levon Helms låve-studio i Woodstock. Danko gleder seg til å samarbeide med Fjeld igjen.

- Han er en internasjonal stjerne. Alle elsker ham, sier han om sin kollega fra Drammen. Jonas er også klar, og det eneste som kan forsinke prosjektet er at Andersens nye soloplate går så bra. Trøsten er at både Danko og Fjeld er med på den.

Trubadur

Rick Dankos merittliste er like stor som hans egen livvidde - i tommer. Foruten en lang rekke plater med The Band, på egen hånd og som backingband for Bob Dylan, har han vært med på over 50 plater med andre artister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer