En veiledning for de forvirrede

Jødisk antisionist med grenseløs harselas over et Israel dømt til undergang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Hvis vi forstår jødenes hang til å klamre seg til et jordstykke som ikke er deres, vil vi også forstå jødenes tendens til å la seg slakte som sauer,» skriver israelske Gilad Atzmon i sin debutroman. Boka er det mest grotesk harselerende jeg har lest om problematikken.

Atzmon, som også regnes blant Europas fremste jazzmusikere, har siden 1994 levd i frivillig eksil i England. Han kaller seg «devoted anti-zionist», og i boka framstiller han dagens israelitter som «et storskrytende folkeferd ribbet for verdighet, som blottstiller sine svake sider for noen usle slanter eller noen maktfulle geberder».

Konsentrasjonsleir

Boka er lagt til 2052. Israel eksisterer ikke lenger, og den palestinske staten behandler jødene slik jødene nå behandler dem. Jødene selv har «snublet tilbake til det forvrengte bildet, gjemt seg bak skjegg og bønnesjal, bestikkelse og utbytting». Jeg-personen, jøden Günther Wunker, er professor i «peepologi» (kikkervitenskap), og boka er hans livsberetning fra 1960 og framover.

Barndommen er preget av krass og brutal tomhet, der spenningssøkende israelske ungdom ble sendt i «konsentrasjonsleir, en fritidsaktivitet som var ganske populær på den tiden». Lille Günther vokste opp med en bestefar som elsket tysk kunst og kultur, og en far som elsket tyske pornoblader. Selv drømte han om å bli «en barsk og brunbarket israeler med en voldsom trang til å dø i Israels kriger».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer