En veisperring på «Thunder Road»

Derfor er «Darkness On The Edge Of Town» Springsteens mørke mesterverk.

I HJERTET AV «DARKNESS»: Dette var et av de alternative coverforslagene til «Darkness On The Edge Of Town»-albumet. Springsteen gikk i stedet for et av bildene som ble tatt av Patti Smiths fotografvenn Frank Stefanko. «That's the guy in the songs», som Springsteen selv sa. Foto: Sony Music
I HJERTET AV «DARKNESS»: Dette var et av de alternative coverforslagene til «Darkness On The Edge Of Town»-albumet. Springsteen gikk i stedet for et av bildene som ble tatt av Patti Smiths fotografvenn Frank Stefanko. «That's the guy in the songs», som Springsteen selv sa. Foto: Sony Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOKS: I låten «Thunder Road» følger vi hovedpersonen og hans energiske, nesten desperate kamp for å overbevise kjæresten Mary om at det eneste riktige er å flykte.

Vekk fra hjembyen, den klaustrofobiske, trangsynte, nitriste taperbyen. Det er eneste vei til et liv som kan bety noe.

Bare hun hopper inn, kan de rulle ned bilvinduene, la vinden ta tak i håret, kjenne nattas magi.

Men de har ingen tid å miste, dette er siste sjanse. Bare de kommer seg av gårde, vil alt bli bra.

Artistdefinerende Dette sprengromantiske, optimistiske og eskapistiske tablået er sammen med tittelsporet fra «Born To Run» et av de virkelig artistdefinerende øyeblikkene på albumet som gjorde Bruce Springsteen til superstjerne.

«Thunder Road» er en vidunderlig låt på mange plan, men dens håpefulle naivitet er også påtrengende og ubehagelig. Den Amerikanske Drømmen destillert ned til fem minutter med ungdommelig dårskap og ansvarsfraskrivelse.

Da Springsteen etter et par år med kontraktsproblemer, rettssaker og eksistensialistiske grublerier bestemte seg for å forme sin fjerde plate som et strengt, stramt og relativt hitfritt konseptalbum, satte han i praksis opp en veisperring på «Thunder Road».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer