En verden av musikk

På fortreffelig vis trekker denne boka de store linjene i musikkhistorien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Musikkens verden – Den klassiske musikkens historie Aschehoug BOK: Den britiske kunsthistorikeren og kunstskribenten Ernst Gombrich ga i 1950 ut boka «Story of art». 29 år senere kom den i norsk utgave under tittelen «Verdenskunsten». Denne populærvitenskapelige boka er blitt trykt i hele 16 opplag i Norge, og flere millioner bøker er solgt på verdensbasis. Gombrich’s smittende entusiasme, hans pedagogiske evne og solide kunnskap om emnet gjør «Verdenskunsten» til en sjeldent leseverdig, lettfattelig og grundig innføring i verdens kunsthistorie.

Det er «Verdenskunsten» jeg kommer til å tenke på når jeg leser nylig utgitte «Musikkens verden» av Harald Herresthal. Man enser samme vidd, pasjon og fortellerevne gjennom et godt språk i denne omfattende introduksjonen til den klassiske musikkhistorien.

Inn i kjernen

Musikkprofessor Herresthal kjenner norsk og internasjonalt musikkliv innenfra gjennom et langt virke som komponist og organist innen kirkemusikken og som formidler av kunnskap gjennom forelesninger i ut- og innland, dessuten som skribent og forfatter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer