JEG ER KLOK:  Jeg er en eldre mann som kan skrive. Da jeg vokste opp på 40-tallet hadde vi en tysk soldat på nabogården, så jeg kan mye om sentral-europa. 

Foto: Marius Fiskum
JEG ER KLOK: Jeg er en eldre mann som kan skrive. Da jeg vokste opp på 40-tallet hadde vi en tysk soldat på nabogården, så jeg kan mye om sentral-europa. Foto: Marius FiskumVis mer

En viktig mening

Det er viktig å prate om det, selv om jeg ikke kommer til å lese noe mer om det eller prøve å forstå mer av det.

Meninger

Jeg har en viktig mening om det temaet jeg nå skal fortelle deg om. Og siden jeg er en 70 år gammel hvit mann forventer jeg at du leser og respekterer min mening, da jeg har levd et mye lengre liv enn deg.

Jeg kommer ikke til å basere noe av det jeg sier på fakta.

Jeg innehar så mye kunnskap og visdom om alle temaer i verden. Da jeg vokste opp på 40-tallet hadde vi en tysk soldat på nabogården, så jeg kan mye om sentral-europa.

Når jeg tenker meg om er det mulig at han var fra Ungarn, så jeg kan mye om øst-europa også. Uansett, så betyr dette at jeg er godt belært om intra-europeiske forhold. Og nå vet du at jeg vet hvordan man bruker ordet «intra».

En gang da jeg var på besøk hos en venn måtte jeg lese en halv utgave av Aftenposten Viten mens jeg lånte toalettet.

Jeg er så klok. Jeg kan snakke nedsettende til deg om alle tingene du liker og belære deg om alt.

Men nå må vi tilbake til det jeg skal prate om. Det er en sak jeg bryr meg veldig mye om da en bekjent har blitt utsatt for det en gang. Det er med andre ord veldig personlig. Jeg vet hvordan det er å se denne endringen i samfunnet med egne øyne. Hva er det, spør du?

Det tror jeg ikke at jeg trenger å nevne. Det burde være åpenbart. Hvis du har fulgt med bør du vite.

Jeg har sett en dokumentar om dette. Det ble veldig emosjonelt. Jeg fikk mange følelser.

Det viktige er at vi egentlig ikke kan gjøre noe med dette. Ingen vet hva de kan gjøre for å hjelpe. Det vet ikke jeg, og det vet ikke du.

Det er viktig å prate om det, selv om jeg ikke kommer til å lese noe mer om det eller prøve å forstå mer av det.

Det er viktig at jeg ikke nevner alle menneskene som jobber med dette temaet dag inn og dag ut for å forbedre situasjonen. Det aller viktigste er at jeg kan prate om det fordi jeg vil prate om det.

Jeg har ingen løsninger, jeg har ingen tanker om hvordan vi kan gjøre situasjonen bedre. Det jeg derimot har er en vilje til å bevise at jeg kan skrive.

Jeg kan skrive.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.