Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

En vinn-vinn-situasjon

Vi foreslår at regjeringen skal innføre en ordning som gir kommunene vetorett mot opprettelsen av alle former for asylmottak.

NYE ROM: - Ja, jeg ønsker en annen mottakskultur enn i dag, skriver leder i Oslo Frp, Aina Stenersen. Bilder er fra ankomstsenteret i Kirkenes. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix
NYE ROM: - Ja, jeg ønsker en annen mottakskultur enn i dag, skriver leder i Oslo Frp, Aina Stenersen. Bilder er fra ankomstsenteret i Kirkenes. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Jarl Wåge, en lærer som tok pennen fatt til Dagbladet nylig, kaller undertegnedes forslag om f. eks at Stortinget ber regjeringen umiddelbart sette reform av dagens asylsystem på dagsorden i FN og EU (som allerede er vedtatt av Stortinget) for «latterlige forslag i beste komikerstil». Det får stå for hans egen regning. Ikke vet jeg hvem Wåge ønsker å adressere med slikt ordbruk, men det er uansett å håpe at denne form for harselas ikke er en del av det lærer Wåge formidler videre til sine elever. Jeg bryr meg ikke om latterliggjøring, jeg har mye viktigere ting å gjøre, som å ta tilbake kontrollen over den felles asyl- og innvandringspolitikken som Europa har mistet kontroll over.

Og har du lest forslaget, Jarl? Der foreslås det at man bor på et lukket mottak, inntil man er identifisert (noe som ikke tar tid, om du ikke har noe å skjule). Det er ingen som vil at asylsøkere skal bo «innesperret», og jeg har heller aldri brukt det ordet.

Kjære venstresiden, og Jarl: Vi har allerede slike mottak for returer i landet i dag, og ordningen er en del av samarbeidsavtalen mellom regjeringen, KrF og Venstre. I tillegg finansierte den rødgrønne regjeringen lukkede mottak i Hellas. Årsmøtet til Oslo Frp valgte med denne bakgrunnen å ta ut punktet, da det allerede er gjeldende politikk i partiet.

Ja, jeg vil at mindreårige asylsøkere skal bo på et lukket område. Det ser ikke ut til at venstresiden (eller Jarl) har fått med seg hvor mange barn som forsvinner fra mottak hvert eneste år. Hadde dette vært norske barn som hadde forsvunnet på denne måten, hadde man ikke akseptert det og jeg synes det er forferdelig at dette ikke er mer på dagsorden. Ikke ett eneste forslag er trukket frem av venstresiden for å forhindre dette. Hele deres tid går til å kritisere Oslo Frp, som vil reformere, endre og modernisere hele integreringspolitikken.

Ja, jeg ønsker en annen mottakskultur enn det vi har i dag. Vi foreslår at regjeringen skal innføre en ordning som gir kommunene vetorett mot opprettelsen av alle former for asylmottak (for ingen skal vel tvinges?), samt at vi også ønsker at kvinner, barn, og småbarnsfamilier plasseres på asylmottakene som er mest sentrale og/eller har høyest standard. Enslige vokse menn innlosjeres separat. Kostnadene, formen og endelig vedtak er opp til regjeringen. Kostnadene er blant annet avhengige av hvor mange asylsøkere Norge konkret vil motta i årene som kommer.

Asylstrømmen til Europa har vist oss at det trengs en reform. Det er mange som søker opphold bare basert på økonomiske gevinster, noe som hindrer oss i å hjelpe de menneskene som faktisk er i nød og trenger beskyttelse. For det er det jeg vil.

Dagens system for håndtering av flyktninger er ineffektivt, urettferdig og etterlater millioner av mennesker i den ytterste nød. I følge FN kan vi hjelpe 13- 26 ganger så mange i nærområdene for kostnaden av å ta inn en flyktning i Norge. Det er et regnestykke som veldig få hisser seg opp over, eller gidder å merke seg. Regjeringen har nylig bevilget ti milliarder kroner til hjelp i nærområdene.

Dessuten er det verdt å merke seg at ca. 77 prosent av asylsøkerne er menn, og de fleste er under 35 år. Hva tror venstresiden skjer med de barna, kvinnene, og f. eks eldre som ikke har mulighet eller penger til å kjøpe seg en reise til Europa? Som kvinne er jeg meget opptatt av likestilling mellom kjønnene, og jeg ser også med forskrekkelse på den seksuelle trakasseringen, voldtektene og hvor lite respekt enkelte av asylsøkerne har hatt i Europa for kvinner, f. eks i Tyskland og Sverige.

Jeg heier både på minoritetskvinner og på verdier som likestilling.

En annen ting som har gått flere i hylekoret på venstresiden hus forbi, er at vi også ber om at Stortinget ber regjeringen øke gyldig oppholdstid som danner grunnlaget for norsk statsborgerskap til ti år. Dermed er ikke permanent opphold avskaffet. Men hovedregelen er at man skal ha midlertidig asyl, og deretter reise tilbake til hjemlandet når det er fred, for å hjelpe til med å bygge opp sitt eget land. Ganske logisk, og veldig bærekraftig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media