Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- En vitamininnsprøytning

I kveld opptrer Wenche Myhre for første gang siden hun fikk kreftdiagnosen.

GLEDER SEG: Wenche Myhre (64) ble veldig glad da hun fikk forespørselen om å framføre «Vinter og sne» foran VM-publikummet. Her er hun hjemme på Nesøya i 2009.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GLEDER SEG: Wenche Myhre (64) ble veldig glad da hun fikk forespørselen om å framføre «Vinter og sne» foran VM-publikummet. Her er hun hjemme på Nesøya i 2009. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Dette blir en vitamininnsprøytning for meg. Å kunne få et slikt avbrekk midt i behandlinga er veldig fint, forteller Wenche Myhre (64) til Dagbladet.

I kveld står hun foran et folkehav på Universitetsplassen for å framføre en ny versjon av «Vinter og sne», den offisielle sangen fra ski-VM i Oslo i 1966. Men det var ingen selvfølge for Myhre å igjen kunne stå på scenen. Først måtte hun få tillatelse fra legen.

- Og det fikk jeg. Jeg har jo ligget lavt med alt mulig den siste tida, men dette kan jeg tillate meg. Og det blir jo bare denne ene sangen.

- Takknemlig Det var i juli hun fikk beskjeden om at hun hadde fått brystkreft. Myhre hadde vært inne og tatt prøver på Radiumhospitalet, og fikk resultatene over telefon. Hun måtte opereres bare noen dager senere.

Til Dagbladet Magasinet fortalte Myhre i desember om hvordan hun reagerte da hun tok imot beskjeden.

-Den første tanken som slo meg, var at jeg var takknemlig for at jeg hadde fått lov til å være frisk i 63 år. Mor var bare 39 år da hun fikk beskjeden, og derfor har jeg gått til rutinekontroller på Radiumhospitalet i 20 år. Og hver gang jeg har fått dette friskstempelet, har jeg vært så himla glad.

- Fantastisk omsorg I dag går den folkekjære artisten fortsatt til behandling. Myhre forteller at det er tøft, men at hun «tar det pent».

- Jeg gjør så godt jeg kan. Jeg har et positivt sinn, gleden over mitt fantastiske privatliv og mye glede å se fram til. Og jeg har fått en fantastisk omsorg og behandling på Radiumhospitalet.

Når Myhre nå igjen skal få stå på scenen blir det tilgjengjeld på et storslått arrangement. I løpet av kvelden er det en rekke store artister som skal lage god stemning i Oslo sentrum, deriblant Arve Tellefsen, Madcon og Ralph Myerz. Myhre forteller at hun gleder seg stort. 

Notene borte - Jeg er jo fortsatt sykemeldt, så jeg kan ikke gjøre en lang konsert, men «Vinter og sne» betyr mye for meg. Da jeg fikk forespørselen ble jeg veldig glad, forteller hun.

Men før sangen kunne framføres på nytt, måtte den få litt ekstra behandling. Originalnotene til musikken, skrevet av Sigurd Jansen, hadde nemlig forsvunnet.

- Kjæresten min har gjenkonstruert musikken, og gjort noen små endringer, men vi er veldig tro mot originalen. Vi har også spilt den inn med Kringkastingsorkesteret, og et nytt kor, så jeg syns den har blitt veldig fin.

- En vinner Wenche Myhre husker fortsatt hvor stort det var å få synge «Vinter og sne» under VM på hjemmebane i 1966.

- Jeg følte meg veldig heldig. Det var stort for meg personlig å få lov til å synge den sangen i '66. Det ble jo en vinner.

Og hun legger ikke skjul på hvor mye sangen fortsatt betyr. Både for henne, og for mange andre.

- Når «Vinter og sne» kommer på, så gjør den noe ved oss. Den er jo vanskelig å hoppe bukk over, sier hun og ler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling