- En vits

Nå får «Idol» en konkurrent. Popmanager Tore Lande lanserer verdensmesterskap for levende popgrupper som kan spille og synge selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Lande kaller «World Idol» «et kretsmesterskap for karaokesangere».

- Å kalle «Idol» et verdensmesterskap er en vits, fordi bare 11 land deltar, sier Lande.

Han vil ha fram levende musikk. Og når finalen «The Global Battle of the Bands» holdes i London i november, er det med deltakere fra 30 land. Vinnerne får 100000 dollar (800000 kroner).

Tore Lande og Matt Walker har planlagt konkurransen. Walker er musiker fra gruppa Boys, hvor han spilte sammen med blant andre Casino Steel. Han har arbeidet som journalist i mange år og er lokalkjent i Londons popmiljø.

Popkarriere

Tore Lande er fra Trondheim. Han begynte i rockeband som 14-åring og startet Artic Music Production i Trondheim som 20-åring. Han arrangerte også konserter og skaffet hundrevis av internasjonale artister til norske arrangementer. Lande har blant annet vært manager for The Kids. Seinere jobbet han sammen med Jahn Teigen og Alex Rosén.

I 2003 bestemte han seg for å flytte til London.

Levende musikk

Trønderen startet NM i rock for 25 år siden. Nå går han et skritt videre med en konkurranse som blir verdensomspennende. Grupper fra alle verdensdeler blir med. I august og september arrangeres nasjonale konkurranser, i oktober holdes nasjonale finaler og i november holdes verdensmesterskapet i London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer