TV-anmeldelse: «Mindhunter» sesong 2

Enda bedre enn forgjengeren

Sesong 2 av «Mindhunter» er imponerende besinnet.

Seriemorderserie: Andre sesong av «Mindhunter» er enda bedre enn den forrige, mener Dagbladets anmelder. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er snaue to år siden forrige sesong av Netflix’ «Mindhunter» var på lufta. Andre sesong, som ble sluppet i sin helhet på fredag, hopper litt fram i tid til starten av Reagans presidentskap, men fortsetter i og for seg der den første slapp. Ikke bare tematisk, men også – heldigvis – kvalitetsmessig.

Vi følger fortsatt pragmatiske Bill Tench (Holt McCallany) og monomane Holden Ford (Jonathan Groff), fiktive versjoner av de virkelige FBI-agentene som bygget opp den litt mer pirrende varianten av forkortelsen BSU: FBIs Behavioral Science Unit.

Ved hjelp av nye metoder, teorier og innsikt i menneskesinnet utviklet de den greina av kriminalpsykologi og -etterforskning som vi kjenner som profiling, en tematikk som har fanget Hollywoods (og dermed vår) fascinasjon siden, ikke minst takket være dens fokus på de uhyrligste av alle psykologiske kasus: seriemordere.

Metoden i førersetet

Seriemorderserier og -filmer har kommet og gått i tiåra siden, til det punktet at det nærmest er umulig å bringe noe nytt til torgs, overgå tidligere sjokk, eller bryte gjennom støyen av groteske, tidvis spekulative skildringer av menneskelig perversitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer