Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Enda en Aschehoug-ansatt tatt for underslag

Kvinnen er dømt seks ganger tidligere.

 DØMT:  Underslaget skal ha skjedd mellom oktober i 2011 og oktober i 2012. Kun to måneder før hun begynte å underslå i Aschehoug ble hun dømt for underslag i et annet firma. Foto: Håkon Eikesdal.
DØMT: Underslaget skal ha skjedd mellom oktober i 2011 og oktober i 2012. Kun to måneder før hun begynte å underslå i Aschehoug ble hun dømt for underslag i et annet firma. Foto: Håkon Eikesdal. Vis mer

(Dagbladet): Et drøyt halvår før Aschehougs finansdirektør Marius Schatvet ble avslørt for underslag på 4,4 millioner, ble en kvinnelig regnskapsmedarbeider (48) i samme firma dømt for 17 tilfeller av grov økonomisk utroskap, skriver Dagens Næringsliv (DN) i fredagens papiravis.

Forlagssjef Mads Nygaard sier det ikke er grunn til å tro at de to samarbeidet om å svindle forlaget.

Dette foregikk ved at kvinnen endra kontonummeret til mottager på 17 forskjellige fakturaer, skriver avisa.

Underslaget skal ha skjedd mellom oktober i 2011 og oktober i 2012. Kun to måneder før hun begynte å underslå i Aschehoug ble hun dømt for underslag i et annet firma.

Regnskapsmedarbeideren ble den gang dømt til åtte måneders fengsel. Dette var sjette gang kvinnen ble dømt for økonomisk kriminalitet.

Nygaard sier til DN at det ikke var avslørte Schatvet som ansatte kvinnen. Ingen i Aschehoug har forklart seg til politiet i forbindelse med denne saken.

- Ønsker ro Marius Schatvet har på sin side, fratrådt sin stilling og innrømmet forholdene.

Det var i forbindelse med den siste transaksjonen at forholdet ble oppdaget den 20. desember i fjor, ifølge forlaget.

Mannens advokat, Anne Christine D. Stoltz i advokatbyrået Andenæs, Aaløkken og Veum, har tidligere fortalt til Dagbladet at han erkjenner forholdet og vil tilbakebetale pengene.

- Dette er en sak hvor min klient og familien hans er i en veldig vanskelig situasjon, og de ber om at jeg videreformidler at de ønsker ro nå. Han har erkjent forholdene og har tilbudt seg å tilbakebetale pengene fullt ut, sier advokaten, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

- Trist Aschehoug leverte inn en politianmeldelse forrige onsdag.

- Mislighetene er gjennomgående utført ved konstruert dokumentasjon i form av fiktive avtaler og forfalskede signaturer, samt misbruk av hans prokura i selskapet. Aschehoug vil gå grundig gjennom alle sider ved selskapets internkontroll og rutiner, og vil bruke ekstern bistand i dette arbeidet. Denne saken har vist at konsernet må skjerpe sin internkontroll og forbedre sine rutiner for å sikre at tilsvarende ikke skjer igjen, og at eventuelle forsøk på misligheter oppdages raskere, skriver Nygaard videre.

Økokrim ville i går ikke kommentere noe rundt en slik anmeldelse, og mannen har ikke vært i noen avhør ennå.

- Jeg synes det er alvorlig og trist. Det er likevel en realitet, og vi forholder oss til den gjennom en grundig gjennomgang og en politianmeldelse, sa Aschehougs konsernsjef og forlegger Mads Nygaard til Dagbladet tidligere denne uka.