Enda en filmklassiker fra 90-tallet blir tv-serie

«12 Monkeys» kommer til neste år.

HØYT SPILL: Å gjøre tv-serie av «12 Monkeys», som hadde Bruce Willis og Brad Pitt på rollelista, kommer til å skaffe kanalen SyFy mye oppmerksomhet - men når originalen har en så spesiell plass i mange filmelskeres hjerter legges også lista høyt. FOTO: PROMO
HØYT SPILL: Å gjøre tv-serie av «12 Monkeys», som hadde Bruce Willis og Brad Pitt på rollelista, kommer til å skaffe kanalen SyFy mye oppmerksomhet - men når originalen har en så spesiell plass i mange filmelskeres hjerter legges også lista høyt. FOTO: PROMO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): 90-tallet var en god tid for smått eksperimentell og grensesprengende film i Hollywood, og nå er flere av datidas mest populære titler i ferd med å gjennoppstå - som tv-serier.

Tidligere i år ga Netflix oss tv-serieversjonen av «From Dusk 'Till Dawn», til neste uke kommer miniserien «Fargo», og nå har den amerikanske kanalen SyFy også gitt offisielt grønt lys for serieversjonen av en annen klassiker fra perioden: Terry Gilliams «12 Monkeys» (1995).

Klart til januar I filmen reiser Bruce Willis tilbake i tid for å hindre spredningen av et dødelig virus, og Brad Pitt hadde også en framtredende rolle som fanatisk dyreverner.

Både Pitt og Willis skal være produsenter for tv-serien (uten at det nødvendigvis betyr at de vil være involvert i det kreative arbeidet), og SyFy planlegger å ha serien klar til januar til neste år.

Aaron Stanford vil spille rollen som Willis hadde i originalfilmen, mens Natalie Chaidez («V», «Heroes») skal fungere som showrunner.

Mange av de medvirkende på manus- og produsentsiden har erfaring fra serier som «Nikita», «Terra Nova» og «24». Når det gjelder kanalen SyFy har de et varierende rykte, med både store suksesser («Helix», «Defiance», «Battlestar Galactica») og en hel rekke kalkuner på samvittigheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer